Ikea Stockholm 2017 – klätt, sammet och färg

Survey_home_in_harmony

Vi fortsätter titta på Ikeas Stockholms serie 2017 (det var så fina pressbilder och produkter denna gången). Här har Ikea stylat nordiskt tillsammans med ljusa träslag, men de här färgglada tonerna och materialet i sammet fungerar lika fint till mörka träslag och mer klädda inredningar.

PH141746

IKEA_STOCKHOLM_2017_matta_soffa_puff_PH141777

Lite 70-talsvibbar på denna mattan. Blått som tillhör vattenelementet och rött som tillhör eld, kan ibland bli lite hårda ihop. Vatten släcker eld som bekant. Så för mjukare övergångar i inredningen kan man jobba med blått som möter mer terracotta och brunt, samt de röda tonerna som möter ljusare greige.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffa_puff_PH141790

Puffarna finns även i grått. Urfina o perfekta som fotpall, sidobord eller som extra sittplats i vardagsrummet.

IKEA_STOCKHOLM_2017_3-sitssoffa_PH141724

Rött är tillbaka. Såväl i modet som i inredningen. Till hösten kommer vi se hur mycket som helst. Den modige kombinerar det med rosa. Den som vill ha en elegantare look, tillsammans med mörk valnöt och klassisk mässing.

IKEA_STOCKHOLM_2017_bordslampa_PH141725

Den här lampan var väl en riktig godbit! Finns även som golvlampa. Himla fin tycker jag, och trots sin retro form passar den in i många olika inredningsstilar.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffa_fatolj_PH141743

IKEA_STOCKHOLM_2017_3-sitssoffa_PH141723

Rött tillsammans med beige/greige ton på väggarna och mörkt träslag. Ursnyggt och mitt hetaste tips om du vill köpa soffan men inte har ljusa träslag hemma.

IKEA_STOCKHOLM_2017_matta_puff_PH141801

Att blanda in lite off-white till inredningen (som pläden ovan) lättar upp och gör de färgsprakande inredningen lugnare.

Survey_recharge ikea

Ett citat från Ikeas undersökning. Det här borgar för att våra hem blir allt viktigare för oss, att det kommer behövas mer dold förvaring, varsammare övergångar i kulörvalen och mer personliga hem, där vi kan få kraft, energi och bli fria från massa intryck som pockar på vår uppmärksamhet.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Pressbilder: Ikea

.

.

 

 

  1. Karin skriver:

    Intressanta förklaringar och visningar av IKEAs pressbilder. Föredrar den första färgskalan i tidigare inlägg, förvånar mig själv för mitt eget instagramflöde är väldigt färgsprakande. Tack för all fin inspiration här! Trevlig helg!

  2. Anneli skriver:

    Åh vad bra med pressbilder och förklaring ur feng shui-perspektivet. Vill så gärna men har svårt att komma ihåg hur jag ska tänka. Hade varit skoj att få se något liknande men med ”riktiga hem”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..