5 anledningar till varför vi trivs så bra på hotell – så inreder du

Imorse när jag låg och mornade mig här på hotell Diplomat slog tanken mig vad det är som gör att vi trivs så bra på hotell. Som Feng Shui konsult ser jag tydliga paralleller med välbefinnande och en skön känsla av frihet över att inte ha en massa prylar runt omkring sig, bra möblering och skön färgsättning.

Så varför trivs vi så bra på hotell, en analys med mina Feng Shui ögon.

1 Funktion är det centrala

jannice wistrand diplomat

I ett hotellrum finns bara det som är nödvändigast, det vi använder. Möbleringen är också enligt Feng Shui. Sängen står i kraftposition med hög rejäl trygg sänggavel, nattduksbord på båda sidor och utsikt över rummet. Skrivbordet är också möblerat så man känner sig trygg. Det finns garderober, sittplatser och säng. Det centrala i en inredning. Förvaringen är också dold, vilket gör det lättare för oss att finna harmoni och slippa en massa intryck som pockar på vår uppmärksamhet. Avskalat men med funktion.

2 Färgsättningen är varsam

Färgsättningen är ofta varsam. Neutrala eller dämpade färgsättningar som gör det enkelt att koppla av och som ger förutsättningar för en god natts sömn.

3 Få men högkvalitativa val

säng-ds-för-singel-700.350-1460x730

Badlakanen är en dröm. Tjocka och sköna. Varför sover vi så gott? För att man har satsat på en bra säng och högkvalitativa lakan. Alla pratar om – Det var så sköna lakan på hotellet vi bodde på. Varför gör vi inte så hemma? Det är i sängen vi spenderar en 1/3 av våra liv. Varför inte låta det bli en fantastisk tid? Det räcker med 2 uppsättningar sköna högkvalitativa lakan, bra täcke och kuddar. Sovrummet är det näst viktigaste rummet enligt Feng Shui. Det är här vi samlar kraft och energi. Låt det bli ett rum av värdighet och respekt mot dig själv.

4 Textilier

addsimplicity hotell

I hotellrum är det oftast vackra omhuldande gardiner som ger en pampig elegant känsla. Som håller om och gör rummet lättare att koppla av i. På golvet ligger ofta en skön matta eller heltäckningsmatta som känns skönt att sätta fötterna på.

5 Belysningen

Dagmar_stor1

Japp på hotellrum finns ofta bra belysning. Det finns en allmän belysning i taket. Punktbelysning på väggar, läsbelysning, arbetsbelysning, dekorationsbelysning. Bara i vårt rum här på Diplomat finns 7 belysningspunkter, något som vi sällan har i våra hem i ett rum.

Alla dessa faktorer spelar stor roll när det handlar om välbefinnande och välmående i våra liv. Så låt ditt hem, framför allt ditt sovrum, bli lite mer som en hotellsvit. Värdigt, ombonat, funktionellt och avskalat!

Fin söndag till er alla!

Stor kram,
Jannice

.

.

 

LOADING..