Inredningstips kring belysning

Hur skönt är det inte att det är lite ljusare om både morgnar och kvällar nu. Fantastiskt! Vi är så otroligt beroende av ljuset i vårt avlånga land.

Något som kan hjälpa till så här års är ändå att vara noga med belysningen. Du bör har ca 7 belysningspunkter i ett rum.

Blanda mellan:

Allmänbelysning

Hur mycket ljus får du in utifrån? Väg det sedan mot belysningen du behöver. Takbelysning, denna belysning hjälper också till att skapa en plats i rummet och markera en zon, exempelvis matplats.

Punktbelysning

Spots på exempelvis en tavla är underskatta. Jag säger mer tavelbelysning åt folket.

Arbetsbelysning

Detta är exempelvis en läslamp, på skrivbordet, vid soffan eller fåtöljen.

Uplights

Det är också viktigt att få upp belysningen i ett rum, som ökar energierna och ger en känsla av rymd i ett rum. Så glöm inte att rikta din belysning även uppåt i ett rum.

Dekorationsbelysning

Den vi har för trivsel och dekoration, i fönster eller på en byrå. Här är vi ibland lite för duktiga! Se till att mixa med ovanstående alternativ så det inte bara blir dekorationsbelysning i hemmet. Det kan lätt bli uppstyltat.

Levande ljus

Levande ljus, skapar stämning och gör rummet inbjudande och mysigt. Kan aldrig ersättas av elektriskt ljus.

Här kommer ett kollage med härliga lampor i olika former som hjälper dig få en skön blandning i ditt hem. Som vanligt finns det mer information om strl, pris och länk till köp om du klickar på produkten (addlink).

+ follow Jannice Vistrand on APPRL

Önskar er en fin start på veckan, och GLÖM INTE, att inbyggda spottar i taket inte ersätter en snygg taklampa över exempelvis matbordet.

Kram på er, Jannice

Bild och kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,