Så skapar du balans i ditt stilleben

stilleben

När du bygger ett stilleben och har som ovan en lång bänk, skänk eller byrå, tänk då på hävstångseffekten! Har du något tungt eller mycket på höger sida (i detta fall den mörka runda dekorationen), upplevs den maffigare här på grund av sin mörka färg. Då måste de ”lätta” vaserna till vänster, vägas upp med exempelvis den svarta lampan ovanför. Det hade blivit obalans om väggamaturen hängt på höger sida.

Så tänk på att exempelvis en stor tung, mörk kruka till höger, och på vänster sida finns en massa sirliga ljusstakar, då måste krukan flyttas in mot mitten, alternativt får man addera några böcker som ljusstakarna på för att skapa balans. Hänger ni med?

Och som alltid när du bygger ett stilleben. Tänk på motsatsförhållanden. Här blir det extra effektfullt med den runda dekorationen, mot de kantiga formerna i byrån och i spegelmönstret i väggen.

Önskar er en fin alla hjärtans dag kära läsare, ni är bäst! Unna dig något extra gott till eftermiddagskaffet, kramas lite mer och säg något snällt till minst 3 personer. Se så, sätt igång!

Kram Jannice

Bild: Instagrambild som jag hittade på Pinterest

.

.

 1. Hej och grattis till den välförtjänta utmärkelsen💚
  Du är en bloggare som verkligen vill förmedla dina insikter och delar med dig generöst av dina tips. Tack för det, vi är nog många som tagit till oss av ”aha” upplevelser gm dig.
  Fråga, Lampan i ex ovan är grym !
  Varumärke? Kan tänka mig att den ligger på övre prisnivån, känner du till budgettips på liknande?
  Allt gott jeanette

  1. Stort tack!! vad gullig du är. det värmer.
   Hej! Ja den ligger i övre prisklassen nu finns det lite ”kopior ” på denna…
   den finns på http://www.lännamöbler.se om jag inte missminner mig.kram

   1. Så snällt av dig att svara, tack fina du🌸🌸🌸

 2. Sofie skriver:

  Hej!

  Vi har nyss flyttat till ett sutterängradhus och håller på att göra två sovrum i källaren. Ett barnrum till vår son på 5 månader och ett sovrum till oss. Vi har satt nytt vitt tak för att få det ljust och nu är det dags att välja tapeter och golv (vi tänker oss parkett). Har du nått tips på hur jag ska tänka i källaren? Man vill ju helst att det ska kännas så lite källare som möjligt, men att det ska bi både ljust och mysigt på samma gång 🙂

  Tacksam för svar 🙂 /Sofie

 3. Hej, hoppas du har möjlighet att svara. Kikade på en gammal bild från ditt kontor/ ditt skrivbord. Där har du några fina askar i svartvitt. Varifrån kommer de? Tack för en underbar blogg som alltid ger energi och glädje!

  1. tack söta. Ikeas i skinn.. och den svartvita brickan är från boconcept.kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..