ANNONS

Ett besök i Lars Wallins ateljé en torsdag – haute couture porslin

/

Från torsdagen besök i Lars Wallins Ateljé.

I torsdags hade jag förmånen att få besöka Lars Wallins Ateljé och Showroom. Fyrklövern lanserade sin andra kollektion tillsammans med denna fantastiskt begåvade man.  Royal Dream heter serien. Och både kungligt och dröm stämmer väl in på denna dag. Vilket ställe de valt att ha sitt pressevent sen. Det var magiskt att få gå omkring i vackert inredd miljö. Överdådiga blomsterarrrangemang från Floristkompaniet, dekorativt porslin och dukning, samt härligt trevliga människor.

Servisen är en inspiration av Haga. Fjäril vingar syns på Haga….. Kronprinsessan fyller 40 år i sommar och Lars har haft henne som inspiration till servisen. Det finns även ett stramare komplement i vitt och grått som är vackert att mixmatcha med. Den grå och vita ensam blir lite mer asiatisk stram, medan den blommiga ”Haga” servisen blir som en midsommarnattsdröm. Och helt enkelt ”More is more”.  Ahh.. tycker det är så befriande att se dessa härliga dukningar och porslin där det inte är så stramt och försiktigt.

Visst var det  vackert att jobba med rejäla sidenband istället för servettring. Det ska jag definitivt inspireras av i min nästa dukning.

Glasen var också en av mina favoriter. I rökig nyans och underbar form blir de dekorativa på bordet. Och de små vattenglasen fungerar lika bra som ljuslykta.

img_8751.jpg

Afternoon tea vad temat och det kan jag lova. Bland sidenbandsbeströdda tallrikar och vackra glas, blev det underbara snittar och te i champagnen. Kan det bli mer värdigt än så? *blink*.

simplicity skumpa

Alltså vilka blomsterarrangemang. Och med kronprinsessans favoritblomma, luktärt. Fatta att de fixt luktärt så här års. Imponerande.

Jannice Fyrklövern

Hoppas förresten ni följde mig under dagen på Instastories för där filmade jag en massa från denna dag. Till och med så mycket att det blev förevigat av Helena. Här ser ni alltid lika glada TrendStefan som intervjuade Lars.

Japp det är en tårta. Lika vacker som den var god kan jag säga. Först vågade ingen röra den för man trodde det var rekvisita.

img_8746.jpg

Passande med ljusgrön kakelugn.

jannice djurmönster

Min sköna kollega Helena hon hittar då alltid vinklar och roliga upptåg. Som här, jag omsvärmad av djurmönster. Helena var inte heller sen på att plocka rekvisita ur Lars inredning… Gaaahh… älskar fjädrarna !(Bild: Helena Lyth)

Kolla in väggen bakom dockan. Sammetbeklädd. Och så sidengardiner till det. Ahh ni kan tro det var som att komma in i en dröm att spatsera runt i denna våning.

Och så avslutar vi väl med en bild på Lasse och mig. Det nya radarparet. Haha… om det blev någon klänning? Njaaae…. Saknas:

1. Festinbjudan.
2. Cash.

Hade iaf kunnat tänka mig mångfalden av dem. Vilket hantverk!

Tack Fyrklövern, Lars Wallin och EKpr för en fantastiskt somrig och magiskt vacker eftermiddag! Är du nyfiken på porslinet? Du hittar alla delar här.

Kram Jannice

.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00