I annonssamarbete med PLANTAGEN

Skapa vårkänsla i ditt hem med snittblommor och krukväxter – mina bästa tips

plantagen vårkänsla addsimplicity 1

Det finns väl få saker i ett hem som ger sådan härlig känsla som buketter och växter. Varför?

Feng Shui handlar om att efterlikna naturen så mycket som möjligt, då det är här vi samlar kraft och energi. Det finns inget som har så god inverkan på oss som växtlighet. Därför finns det heller ingenting som ger sådan energi till ett rum som en bukett på bordet eller friska gröna växter i vår inredning.

Idag tänkte jag i samarbete med Plantagen ge er mina bästa tips på vad du ska tänka på när du vill sätta vårkänsla på ditt hem med snittblommor och krukväxter.

1 Vardagen är också livet

plantagen vårkänsla i vardagsrummet addsimplicity

Fredagsbuketter i all ära, men under tiden är också livet. Faktum är att vi har mest vardag i våra liv, så varför inte förgylla dessa dagar?

Mitt tips är att ha några platser i hemmet som du förgyller med härliga snittblommor. Ett ekonomiskt alternativ är att köpa en eller två buntar med rosor och tulpaner, och en knippe eucalyptus (Plantagen har i bunt) och sedan gör du dina egna buketter. För övrigt håller ju eucalyptus två veckor, så du byter bara ut de blommande snittblommorna. Numera har även Plantagen veckans bukett som jag tycker är superfina. Eller vad säger ni om den här vita skira skönheten?

plantagen vårkänsla addsimplicity allrum

2 Valet av blommor skapar stilen

Valet av blommor har stor betydelse för vilken känsla du vill förmedla. Så här års när vi suktar efter vår och somrig känsla. Välj skira blommor som ger en lätthet, romantisk touch och gärna i vit- eller pastellfärgad skala.

plantagen vårkänsla addsimplicity hortensia

Blommande växter ger också större chans till vårkänsla än en mörkgrön växt. Ovan valde jag en kritvit hortensia till en beige/puderfärgad kruka (en av mina favoritkrukor på Plantagen).

3 Hur man dekorerar små fönster

plantagen addsimplicity vårkänsla allrum soffor

Har du svårt att dekorera små fönster? Då är mitt tips att välja en rund, rejäl växt och placera den i mitten av fönstret. Jobba medvetet på tvåsamheten som har effekten av att strukturera upp och skapa lugn i rummet. Här har jag dekorerat våra smala fönster med en porslinsblomma i puderfärgade krukor som vackert tar upp färgen i kuddarna i soffan.

Tips – Glöm inte att binda samman växter, krukor med övrig inredning i rummet.

4. Tänk på motsatsförhållande mellan blomma, kruka och inredning

roso plantagen addsimplicity vårkänsla

Här blir en blommande skir ros i aprikos extra vacker till den hårda kontrasten av lampskärmens vita och svarta ränder. Tänk kontraster när du väljer kruka. Vit blomma i vit kruka kanske inte blir så spännande. Samma sak som att en romantisk blommande krukväxt som hortensian i bilden ovan, blir extra fin i en lite rakare maskulinare kruka.

5. Placera dina buketter strategiskt

simplicity plantagen matsal bord

Placera din bukett strategiskt. med det menar jag var någonstans sitter ni om dagarna och kvällarna? Här i vår matsal intar vi våra middagar, samtidigt som det också är vår utsikt när vi sitter i tv-soffan. Därför blir det extra härligt med en bukett på detta bord.

6. Investera i den perfekta vasen

plantagen vårkänsla addsimplicity rosor bukett

Den här vasen har jag både i storleken liten och stor. Så makalöst bra och priset från 99.90 kr. Perfekt till 10 tulpaner eller en bunt rosor. Fyller fint, står bra och har en vacker form. Tänk på att det faktiskt spelar stor roll vilken vas du väljer. Här har jag valt en glasvas, där man ser vattnet, stjälkarna och grönskan. Nedan har jag valt en vas täckt vas i keramik som döljer vattnet och som ger en grövre intryck. Tänk på vad du har för bord. Ett vitt bord och vit vas kanske inte är lika effektfullt som en glasvas på ett vitt bord.

plantagen ny kök

I vårt kök tycker jag den grå vasen blir extra fin och jordar det annars lite kalla karga rostfria ståbordet fint. Skirheten i buketten blir en fin kontrast.

7. Växterna bör gifta sig med inredningen

plantagen vårkänsla addsimplicity jobb 2

Även om vi inte tänder lika mycket ljus så här års är det ändå fint att uppdatera förrådet så det går ton i ton med övrig vårlig känsla i hemmet. Denna Art deco inspirerade ljushållare för 29.90 kr i puderrosa fick förgylla min arbetsplats tillsammans med en ljuvlig ros.

plantagen ny vardagsrum

Det finns väl ingen tid på året det är så härligt som att få en vårlig bukett som nu. Så glöm inte att frossa i dessa ljuvliga blomster och välj färg med omsorg. För stämmer det överens med övrig inredning, eller kompletterar som accentfärg, blir resultatet dubbelt upp.

8. Använd blommor som energihöjare för at nå dina mål

Plantagen vårkänsla addsimplicity

Visste du att man i Feng Shuin ofta arbetar med växter som en energihöjare för att uppnå mål i livet. Ett exempel kan vara: Om man kämpar med hälsan i en familjen. Gör en ”altarplats” (som ovan) med ett kort på familjen, sätt färska blommor där och tänd ljus. Genom att pyssla om platsen, pysslar du automatiskt om dig och familjen och sänder ut positiva tankar. Tankens kraft och mentala övningar skapar möjligheter i livet och ger dig förutsättningar för att nå dina mål i livet.

Hoppas mina tips och idéer fått er bli sugna på att sätta vårkänsla på ert eget hem med hjälp av härliga snittblommor och växter. Och framförallt skapa ett ombonat hem där välmående och välbefinnande står i fokus

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity i samarbete med Plantagen.

.

.

 1. Hej!
  Var kommer den fina runda bruna spegeln ifrån?

 2. Emma skriver:

  Älskar ditt inlägg!! Fick massor med inspiration! En liten undran – är grått jord eller metall? Tänker på den grå vasen.
  Kram

  1. Ljugrått metall, mörkt grått vatten (vasen är vatten). Jord är brunt. Kram

 3. Monika skriver:

  Hej!

  Jag verkligen älskar din blogg, då den är inspirerande, mångfacetterad och såå välgjord.

  Men…. på slutet så har det kommit in så fruktansvärt med reklam insprängt i själva inläggen, allt från värmepumpar, glasögon, byxor. Detta stör helhetsupplevelsen av bloggen tycker jag.
  Kan inte Sköna Hem fixa bloggfunktionen, så reklamen kommer på sidorna istället?

  Kram!

  1. Tack för dina synpunnkter och fina ord om min blogg. Håller med. ska kolla upp det. kram Jannice

 4. Monika skriver:

  Hejsan!
  Jag verkligen älskar din blogg och tycker den är superinspirerande, fin och sååå välgjord.

  Men jag vet inte vad som hänt, på senaste tiden kommer det upp så fruktansvärt mycket reklam insprängt i varenda inlägg, vilket gör att det blir väldigt svårläst och man tappar känslan och flödet.

  Kan inte Sköna Hem fixa så reklamen kommer på sidorna istället för insprängt i dina fina inlägg?

  Kram!

 5. Marina skriver:

  A ++ för detta inlägg, så himla, himla bra! Supertips med bildexempel från ditt fina hem (det gillar vi 🙂 plus förslag på var/vad man kan inhandla saker och ting, kan inte bli bättre!! Ett liknande inlägg om textilier, kuddar/överkast/filtar etc. som passar ihop färgmässigt, vår/påskdekorationer, och lite exempel på var man kan hitta dem vore ju helt underbart :))

  Kram till bästa bloggen/bloggerskan <3

  1. Ååå tack kära du för fina ord! Jag hoppas också på att kunna göra något liknande. HAr lite förslag. Tack för tips!
   kram Jannice

  1. tack för tips! ska göra det. kram och tack för vänliga ord <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..