Konst på väggarna – fördelar med stora tavlor

KonstKonst på väggarna i din inredning

– stora tavlor

blogg konst hanna wessman

Just nu ser jag en genomgående trend med stora tavlor på väggarna. Något jag själv gillar mycket. Det finns många fördelar med att jobba med stora tavlor i din inredning. Här kommer några av dem.

En stor tavla ger ett lugnare intryck åt helheten

Stora tavlor

En stor tavla är perfekt att jobba med om du har en massa andra intryck i din inredning. Som ovan: Mycket kuddar och mönster i textiler hålls samman genom att tavlan med ett lugnare mönster ger tyngd, och hämtar upp kontrasten svart i mönstren och binder samman dem till en helhet. Bild: Fotograf Lina Östling och Styling: Mari Strenghielm (Reportage från Anna och Lars Norrmans hem i Köpenhamn).

Konsten sätter stilen på ett rum

blogg konst ros

En stor tavla på väggen kan sätta stilen på hela inredningen. Här har man valt en tavla med ljusrosa blomma, vilket genast gör rummet mer feminint och romantiskt. Man har förstärkt känslan med en blombukett på bordet.

Konsten hjälper till att skapa harmoni

blogg stylizimo kosnt

Genom en stor tavla kan man ta upp tonerna i rummet på ett varsamt sätt. Här har Nina Holst/Stylizimo målat en tavla som går ton i ton med övriga kulörer i hennes inredning. Det blir genast harmoniskt, skapar fortfarande ett ljust intryck men blir mer ombonat än om det inte hängt en tavla på väggen. Tänk på att strukturen i en oljemålning ger också en känsla. En glasad tavla blir mer yang och kallt än en oljemålad som skapar mer yin till inredningen.

En tavla kan fungera som en fondtapet
blogg Konst

En stor tavla kan fungera som en fondtapet till inredningen. Här har man valt en stor tavla på en relativt liten yta. Man hämtar upp konstens färger ut i rummet, på fåtöljer och dekoration, vilket ger ett effektfullt resultat.

Tyvärr har vi för lite yta hemma för stora tavlor, det är bara ett fåtal platser där vi har möjlighet. Men där vi har möjlighet har jag valt stor konst. Denna är min favorit. Bilden är från Love Warriors och jag har lämnat in den för att få en snygg inramning. Tavlan är 1 x 1 meter.

höst i vardagsrummet

Fin fredag till er alla och trevlig helg!

Kram Jannice

Bilder: Hanna Wessman, Pinterest, Pinterest, Stylizimo, Pinterest och Jannice Wistrand, Add Simplicity

 1. Berra skriver:

  Bild nr 2 var kan man köpa den?

 2. Berra skriver:

  Tavla nr 2, var kan man hitta den?
  Mvh V

 3. Om jag hade möjlighet att välja en av de inredningstipsarna, så skulel jag absolut inte veta vilken skulle jag ta…alla är absolut sköna, kanske särskilt det hur du blandar olika mönster på kuddar, matchar tavlorna till resten av inredningselement. Helt fantastiskt!

 4. Så inspirerande inlägg Jannice!
  Ja vilken värme en stor tavla kan ge till en interiör.

  Jag säljer stora, handmålade, abstrakta målningar som jag målar själv.
  Kolla gärna in min sajt: http://www.mindyourwall.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..