En Feng Shui analys på ett ombloggat hemnetobjekt

Bjurfors vacker lägenhet

Vacker lägenhet som var till salu via Bjurfors och stylad av Emma Fischer. En liten Feng Shui analys på denna lägenhet kan väl vara på sin plats? Eller vad säger ni!? Vid första anblick är den ju magiskt vacker. Så vi benar helt enkelt upp det i element och motsatsförhållanden.

Den mörka byrån och bordet lättas upp av glasvasen på bordet och den härligt busiga ljusa och skira buketten i den. I färg saknas direkt ett element, kan ni se vilket det är?

Japp, eldelement. I sådana här naturnära färgsättningar är ofta jord, vatten och metall representerade. Alltså brunt, svart och vitt. Till det behövs det trä elementet för att skapa liv. Precis som i alla dessa bilder. Dock skulle rummet bli komplett när ljusen tänds i sådan här inredning, för då kommer eldelmentet in på ett naturligt sätt. MEN i bilden ovan kan man se den konliknande formen i dekorationen på bordet. Formen tillhör faktiskt eld.

En mässingsljusstake eller något annat föremål i mässing hade gett eldelement till helheten i sin färg, och ytterligare balans enligt Feng Shuins lära. Även ett fårskinn hade gjort sitt (nu är kanske inte det så aktuellt när det är vår).

Underbart fint med det svarta som ger kontrast och ”vatten” till det gröna och vita.

Här ser man tydligt vad svart (vatten) inte bara ger en kontrast utan ger energi till det bruna, ruffa som ibland kan kännas tungt. Här är både det mörka träet och terracottakrukorna jord.

Och så växtlighet….

Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är i neutralt färgsatta hem att jobba med växtlighet. Den gröna tonen blir liksom accentfärgen och ger energi till helheten.

Med de här vackra bilderna önskar jag er en fin långfredag. Och tipsar om att tänka lite extra på att inreda med eld-och träelementet om du gillar den här naturnära stilen.

Här bär det av till Torekov. Vi har tagit med mormor och morfar och ska äta påskbord, strosa lite längs med havet och njuta av våren och ledigheten tillsammans.

Kram på er alla!

Jannice

Bilder via Trendenser