En Feng Shui analys av de 5 elementen – endast i färg

Vardagsrum addsimplicity

vardagsrum sköna hem

Den här bilden är kanon för en Feng Shui analys! Tänkte att vi analyserar de 5 elementen i just bara FÄRG den här gången. För det är färgen som vi först lägger märke till.

De 5 elementen:

Vatten:
Soffans blå färg och de turkosblå kuddarna tillhör vattenelementet.

Jord:
Fåtöljens bruna kulör liksom de jordfärgade gardinerna.

Trä:
Växterna både bukettens gröna färg och myrtenträden i fönstret tillhör träelementet.

Metall:
Den ljusgråmattan och de vita väggarna tillhör båda metallelementet.

Eld:
Den guldiga färgen som mässingen ger på golvlaman och ljusstakarna på bordet gör att de värmer oerhört till inredningen då de tillhör eldelementet. Perfekt mycket för att inte ta över.

Otroligt fin balans och så harmoniskt! Tänk på hur det hade sett ut om gardinerna varit vita och fåtöljen inte stod där.

Vardagsrum i balans

add-simplicity-shopping-svart

Vardagsrum i balans

°°°°°°°

I min shop betalar du säkert med Klarna och du väljer själv om du vill ha faktura eller betala direkt, och kan självklart skicka tillbaka varan om du inte nöjd. Oavsett vad du handlar, kommer allt på samma köp, även om leveranserna kan komma i olika paket. Vid frågor mejla support@tipser.com eller ring kundtjänst 08-410 344 60. 

°°°°°°°

Önskar er en fin söndag! Här i Madrid bär det av mot nya sevärdigheter, nya shoppingstråk och nya härliga hål i väggen ljuvligt god tapas.

Kram på er,
Jannice

Bild: Sköna hem

.

.

 

 1. Åsa skriver:

  Jag tycker verkligen inte om jordfärgerna, blir helt deprimerad av dem. När jag ser bilden tycker jag den är jättefin men inget som jag skulle vilja ha hemma. Däremot om jag håller för gardinerna och fåtöljen och tänker mig vita gardiner istället så skulle jag mycket väl kunna tänka mig det hemma. Är det något fel på mig? 😉 Kan det finnas undantag; att man tycker det är mer harmoniskt utan ett av elementen i färg? Kompensera det i form/material istället?

  1. Ja man måste alltid ha det för att få balans. Men om du väljer linnegardiner i vitt blir ju materialet en slags jord. Liter ruffare, En ullmatta på golvet. fyrkantiga former? Korgar?
   Alla dessa kan balansera upp.
   kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..