Valborgsmässoafton – tips när du dukar ute

Duka vackert till vår och sommar

Något sånt här hade jag tänkt vår valborgsmässoafton dukning ikväll. Vet faktiskt inte hur vi ska sno ihop det. Är sugen på att grilla och göra lite extra god mat, men så är vi ett gäng som ska ses på stranden här nere med barnen och lite picknick för att gemensamt gå till brasan här nere vid havet.

Ja, så kanske blir det att ta med sig grillkorv, som en aptitretare, eller gå in för picknicken och strunta i den ”stora middagen”. Tja vi får se hur det blir. Här har ni iaf ett kollage som kanske kan inspirera er till kvällens dukning!

+ follow Jannice Vistrand on APPRL

Tips när du dukar ute

Även när du dukar är det viktigt att jobba med motsatsförhållanden. Här har jag valt att blanda lite ruffare porslin som passar fint ute under sommaren. Kanske är ni några som redan ikväll är hårdhudade och äter ute? Värmen ska ju komma i veckan, eller iaf lovas det tvåsiffrigt här nere i Skåne. Man får vara glad för det lilla. Tillsammans med mässingsbestick och vackra glas, blir kombon med det lite mer rustika porslinet en perfekt kombination.

Tänk också på att låta tonerna på porslinet harmoniera med husets stil och fasad, möblemanget och växtligheten. Det kan låta ”overkill” men då blir det lättare att få till en lyckad dukning som skapar en fin helhet. Bor du tex lantligt, jobba med porslin som flirtar med det romantiska, sätt rosor på bordet från trädgården. Eller bor du i ett nybyggt hus med moderna linjer. Duka med rena former, och bryt av med spritsig grönska, ex läckert högt gräs från trädgården för att busa till det strama.

Som vanligt klicka bara på produkten så får du mer info.

Idag var lilla och jag uppe med tuppen, ja kl 6 vaknade hon? Så vi sitter här i morgonrockar och myser. Härligt att komma upp i tid, allra helst när solen skiner på en klarblå himmel. Jihoo, äntligen!

Idag blir det trädgårdsfix och sen fotografering till ett samarbete jag har med Plantagen.

Önskar er en härlig Valborgsmässoafton!

Kram Jannice

Bild: Bloomingville. Kollage, Jannice Wistrand, Add Simplicity. Innehåller adlinks.

.

.