I annonssamarbete med DESENIO

Så lyckas du inreda med konst och prints i ditt hem

Smycka ditt hem med tavlor och prints från Desenio

desinio addsimplicity k 1

I samarbete med Desenio har jag fått möjligheten att välja ut några produkter från deras fantastiskt välfyllda sortiment. Och idag tänkte jag visa resultatet från vårt hem samt ge er några tips på hur ni lyckas med era tavlor i ert hem. Och tar ni er igenom hela inlägget kommer ni som läser min blogg få ett fin fint erbjudande med rabattkod. Så häng med!

Låt konsten gå ton i ton

Desenio addsimplicity k 6

När du inreder tycker jag det är viktigt att allt känns samspelt. För att lyckas få harmoni i inredningen och för att konsten och övrig inredning ska gifta sig fint med varandra. Låt textilier, kulör på väggar samt konsten hålla samma färgton. Antingen jobbar man som jag har gjort i vårt hus med dämpade kulörer. Färger som har svärta i sig. Eller tycker man om pasteller, kulörer med vitt i sig. Eller väljer man att hålla sig till en färgskala som jag brukar kalla lego eller brio färger. Alltså klara färger.

Kulör på väggarna framhäver din konst

Desenio addsimplicity 4

Tänk på att lugn harmonisk och mild konst, framhävs bättre med en kulör på väggarna. Vi har valt kulören ncs s 2500 n på väggarna i vårt allrum. Svarta ramar och paspatou gör att motivet framhävs ytterligare och ger en fin balans till rummet. Jag skulle vilja säga att tavlor gör sig oftast bättre på väggar med en viss ton, undantagsvis om du väljer färgstark konst, då tycker jag väggarna bör vara vita.

desenio addsimplicity 10

Utgå från en tavla

Desenio addsimplicity 2

Utgå från en posters eller tavla när du färgsätter övriga rummet. Att plocka upp dess toner i matta, textilier och blommor gör det enkelt att skapa en harmonisk helhet om du har svårt att få till det snyggt i din inredning.

Håll samma stil på konsten

desenio addsimplicity 17

Genom att hålla en gemensam linje på närliggande konst, konkurrera de inte ut varandra utan lyfter tillsammans rummets inredning.

Konst som ramar in tv:n

desenio addsimplicity

Jag får mycket frågor kring tv och hur man enklast gör för att trolla bort denna trista pryl. Ett sätt är att placera den tillsammans med konst och göra en form av tavelvägg runt den eller vid sidan om. Tänk då på att det inte är för mycket oroliga motiv som kan störa tv-tittandet.

Häng konst utefter optisk illusion

Desenio addsimplicity matsal

När du hänger konst tänk på vad du vill åstadkomma. I vår matsal har vi lite lägre till tak, därför såg jag till att konsten fick växa uppåt, med rak nederkant. Har du istället högt till tak och vill kompensera detta något, kan din konst hängas med rak överkant, för att sedan spridas ut neråt.

Jag har också min favoritlampa ståendes på denna bänk vilket jag tog hänsyn till när jag hängde konsten och lät det bli ett utrymme för belysning i form av en lucka i min tavelvägg.

Tavelvägg – en gemensam nämnare

desenio addsimplicity tavlor matsal

När du bygger en tavelvägg, se till att ha en gemensam nämnare. I detta fall har jag valt färgvalet i konsten. Dels valde jag att det skulle ta upp tonerna i vår spegel på väggen i vår matsal, och dels ville jag att det skulle passa den grå tapeten på våra väggar. De olika motiven hålls ihop med svarta ramar.

Det mina vänner var lite tips kring tavelhängning och hur du lyckas med konst i i ditt hem.

Nu till det fina erbjudandet till er!

Mellan den 27-29 juni får nämligen ni som läser min blogg 25% rabatt på alla posters hos Desenio! Skriv bara koden ”ADDSIMPLCITY” i kassan, så får ni er rabatt (gäller ej handpicked/ramar).

Så sätt nu igång och skapa ett levande hem och dekorera dina väggar personligt, vackert och harmoniskt!

Lycka till!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity i samarbete med Desenio

,

,

 

  1. Hej va inspirerande till att jag fått nya Idéer till hur jag kan förändra mitt hem med lite nya posters. Det jag är nyfiken på är din bordslampa som jag tycker är riktigt snygg o användbar på många ställen i ett hem. Var kan jag finna en liknande. Har kollat på många men de flesta är krom o svart.

  2. Sitter och ska beställa men koden fungerar inte. Har testat stora och små bokstäver, utan och med ”. Hjälp!! 😉

  3. Hej, försökte ett tag med rabattkoden, men fick den inte fungera. Sedan provade jag med den skriven i gemener, då fungerade den. Kanske något du borde förtydliga?

    Tack för koden och ett fint inlägg!

  4. skriver:

    Tack har klickat hem en snygg poster nu 😍 Bra sysselsättning i ösregnet…
    Hälsningar Carina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..