Trädgårdsinspiration de lux på Norrvikens trädgårdar – bästa utflyktsmålet

Trädgårdsinspiration de lux på Norrvikens trädgårdar, utflyktsmål

I helgen som var hade jag möjligheten att få besöka otroligt vackra Norrvikens trädgårdar i Båstad. Om ni inte varit där, är utflyktsmålet självklart! Det är sällan jag blir så inspirerad, Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans!! 1906 tog Rudolf Abelin över anläggningen och lät bygga Villa Abelin. Trädgården och villan  har genomgått en stor renovering de senaste åren och det är magiskt vackert. Bilder inifrån håller jag på tills ett annat inlägg, men kan avslöja att jag och maken bodde i sviten i fönstren längst upp på bilden, så ni kan ju fatta hur fantastisk utsikten var.

Café uteplats på framsidan…

I anslutning till restaurangen finns det en underbar terrass med makalös utsikt.

I den Japanska trädgården finns det kraftfulla energier som gör att träden växer på ett visst sätt. Magiskt.

Att bara sitta och blicka ut över denna inspirerande plats och inta energierna gjorde mig otroligt känslosam och kraftfull.

Såklart har en riktigt Feng Shui trädgård vatten….

Allt är anlagt utefter naturens yttersta och de har en biodling där till och med bina får bo ståndsmässigt och gotta sig i bifrämjande blomster som finns överallt i trädgården.

I höst bygger de 2 orangerier på området och planerna för Norrvikens trädgårdar kommer inte annat än göra dem till ett av Sveriges främsta utflyktsmål framöver. Va så säker! Vem vill inte vistas här? Bo över? Ha sina konferenser här eller firmafester?

Nej jag är inte köpt, men ni som följt mig länge här vet att jag går igång på när allt är så genomtänkt, såväl inne som ute och kommande idéer för denna plats gör att jag vill bli en av delägarna på en gång! Hehe…

Summa summarum… Väl värt ett besök i sommar. Än så länge är inträdet gratis, och att äta en lunch i restaurangen (supergott) eller ta en fika med underbara bakverk är pricken över i.

Önskar er en fin dag! Just nu har vi staycation här på Råå, och njuter av  att bara vara hemma, njuta av våra restauranger här i byn, igår blev det minigolf, promenader i söta små gränder och pyssel i trädgården. Livet på en pinne.

Kram på er, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.