Växtlighetens betydelse och en utmaning!

Stora växter hjälper till att skapa harmoni i vår inredning.

blogg utehus grönska

Många har stora fönster i sina hus. Har ni tänkt på vilken skillnad det blir på dessa rum beroende på vilken årstid det är? Just nu är det grönska på utsidan som också påverkar vår hem på insidan och som ger grönska till vår inredning.

Visste du det här om växter?

• Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen
• Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig
• Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt här uppe i norr där vi till största delen av året har det kallt och torrt inomhus
• Det finns en hel del växter som renar luften, vilka finner du på Nasas hemsida 
• Undersökningar visar att sjukfrånvaron minskar om man har mycket gröna växter på sin arbetsplats
• Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig
• Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare, det har visat sig att till och med en tavla med naturmotiv kan ge effekt
• Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen, mer om dessa växter med dess egenskaper kan du läsa på Nasashemsida, där det forskas en hel del i ämnet.

Så tänk på vad viktigt det är med gröna växter i din inredning. En utmaning till er alla där ute. Köp dig en riktigt stor växt och placera i ditt vardagsrum eller någon annanstans i ditt hem. Märk vilken skillnad den gör för välbefinnandet och harmonin i rummet. Titta bara på ovanstående bild, så underbart vackert det blir med den stora fiolfikusen i hörnan av rummet. Den ger både kraft och energi, men samtidigt ett lugn till miljön. Och tänk vad den kommer göra för helheten när löven faller av träden utanför fönstret senare i höst.

Fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

Bild: Pinterest

.

.

 

 1. SÅ härlig växt-inspiration. Jag har precis börjat bygga mig en liten djungel hemma och blir exalterad över varje steg som en liten växt tar. Tack för tipset om benjaminfikus bredvid dator, ska placera min där! Har dock inte vågat investera i någon bamse-växt ännu pga är så rädd att jag ska lyckas ta livet av den… 😉

  1. Ja de är ju inte helt billiga. Men jag kan tipsa om förmakspalm… de går knappt ta dö på 🙂

 2. Jag älskar min stora monstera som jag placerat bredvid tv:n. Ger verkligen en härlig känsla till vardagsrummet. 🙂

  På mitt jobb får vi inte ha egna växter. Så otroligt tråkigt. De vill inte ens att vi sätter upp juldekorationer, men det trotsar vi ändå. Är bra sugen på att köpa mig en skrivbordsväxt och trotsa även det. Efter det här inlägget fick jag mer vatten på min kvarn. Tack! 🙂

 3. Fint och bra inlägg. Växter gör så stor skillnad! Är själv ute efter några stora växter till vårt hus men tycker det är svårt att hitta. Vill gärna ha någon med lite höjd. Har du tips om vart man kan hitta större växter?

  1. Kristin. Beror på var du bor. Var idag på Plantagen i Södertälje. Där hade de många riktigt stora växter.

   PS. Ursäkta stavfelen i mitt inlägg ovan. Skrivet på min iPhone och man ser inte så bra vad man skriver där.

 4. Alla jan inte ha stora växter pga platsbrist. Men så många smindre som möjligt ger samma effekt som en stor och platskrävande. Huvudsaken är att man har växter och att man sköter om dem och ser till att de gar så mycket ljus som de kräver. Ett hem utan växter blir lätt sterilt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..