Dukningstips till kräftskivan och idéer till dig som planerar bröllop

 

Kräftskivor, bröllop och dukning.

Kräftskiva 2017

Augusti betyder att det är dags för kräftskivor! Idag tänkte jag bjuda er på lite vacker inspiration och tips kring dukning.

kräftskiva 2017 4

Gillar idén med kräftor i glasvasen från Ikea. Vackert och praktiskt att var och en får sitt tjog (!,haha) och pilla med.

kräftskiva 2017 1

Vill man inte kalajsa till det med illrött, gult och orange. Kan man gå mot det rustika hållet. Linneservetter, glas, levandeljus, träbord och grönska. Superfint!

kräftskiva 2017 5

Men så smart! Ställ fram en skål med söta små kit med en blöt handduk och en citron.

kräftskiva 2017 2

Även om man inte är sådär pysslig så man gör sin egna snaps så kan man ju hälla i köööbenubbe i fina flaskor och lägga i en ört, krondill eller etc.

kräftskiva 2017 6

Den här idén köper jag rakt av fast jag byter ut brudslöjan till vacker krondill. Enkelt och dekorativt!

Här är en sammanfattning vad jag tycker man bör tänka på för en lyckad fest:

• utgå från en inspirerande bild och gör en moodboard som skapar den känsla du vill uppnå med festen

• välj färgtoner och känsla från bilden som du vill att din fest ska ha

• sätt ett ord på dukningen, ex klassisk, miljötänk, modern, lantlig, eko, barnsligt, 60-tal osv

• se till att följa den röda tråden från inbjudning till festens slut

• plocka samman porslin, servetter, dukar och andra tillbehör till festen samtidigt som du har utgångsbilden vid din sida (sätt gärna samman och ta ett kort blir lättare att se den röda tråden)

• bestäm blommor som passar vald stil och servis

• välj också andra överraskande moment för att skapa en helhet och en större upplevelse för såväl värdpar som inbjudna gäster. Det kan vara en spektakulär entré, en personlig dukning till varje gäst eller varför inte en goodiebag eller ett litet minne till festdeltagarna när de går hem?

bröllop augusti

Augusti innebär ju också mängder med bröllop. Vi får många frågor just nu på Stilsnack kring bröllopskläder, dukning och planering. Självklart så svarar vi på så mycket vi bara kan.

Så idag tänkte jag också tipsa er om att vår AD Mia som gjort vår fina grafiska profil på Stilsnack har startat en blogg Villa Ljungberg och idag börjar hon med inlägg om bröllop! Hon hade själv ett vinterbröllop, planerade och gjorde detta proffsigt och genomtänkt. Du som går i bröllopstankar, håller på att planera och fixa inför en stor fest rekommenderar jag att gå in på hennes blogg och ta del av bra tips, vackra dukningar och andra inspirerande idéer. Idag kör hon sitt första inlägg i ämnet!

Ha en fin söndagsmorgon och glöm inte att det nu finns ett nytt avsnitt uppe på STILSNACK. Podden för dig som älskar inredning, mode och stil. Så häll upp en kopp kaffe till, bulla upp med lite kuddar i sängen och kryp ner igen. På med STILSNACK och njut en si så där 37 minuter med oss i öronen. Idag tar vi tempen på vår omvärld.

Avsnitt 8
Stilexperten och inredaren om hållbarhet och kroppspositivism. När är det INTE Feng Shui hemma hos Jannice och varför fick Katarina ta skit i sommar? 

Lyssna HÄR!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Pinterest

.

.

 

 1. Så vackra dukningar :))
  Det jag funderar på är (med tanke på att jag inte gillar at ha för mycket saker hemma) är, vart man ska få alla saker ifrån?
  Ja, glas och så har man ju, men typ 20 skärbrädor att duka med känns ju lite overkill att ha hemma? Hur tänker ni kring det och hur man kan göra för att inte köpa en massa saker som sen bara ska stå i skåpen?
  Ha riktigt längtat efter nästa avsnitt av podden, ska lyssna när jag kan sätta mig i lugn och ro 🙂
  Ha en finfin söndag!
  Kram Anna

  1. Mycket relavant fråga… man får helt enkelt skicka med vasen till varje bjuden gäst som present hem:) kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..