En Feng Shui analys på en stilren, stilsäker och avkopplande inredning

Vackert av av Liljencrantz Design / Photography by Erik Lefvander

LouiseLiljenkrantz-home-7

Bjuder idag på dessa vackra bilder och en analys enligt Feng Shuin lära. Det var ett tag sedan! Här har vi en inredning i balans, i naturnära toner av Liljecrantz Design. Beige, grått, vitt, med kontraster av svart och där inredningen värms upp av den snygga lite mörkare valet av trä (teak).

LouiseLiljenkrantz-home.3

Notera hur vackert bordet och stolarnas kantighet mjukas upp av de runda formerna och fårskinnspläden, samt den busiga buketten av eucalyptus.

LouiseLiljenkrantz-home-8

Tips! Har du stram inredning, välj hellre en busig bukett än en stram pinnig sak.

LouiseLiljenkrantz-home-2

LouiseLiljenkrantz-home-1

Här skulle jag gärna vilja få in grönska i fönstren eller på bordet för att balansera upp. Här upplevs inredningen (på bild iaf) som bara svart, vit och beige (vatten, metall och jord). Genom att addera grönska i fönstret (trä) samt någon mässingsdetalj (eld) i form av kruka, skål eller på en lampfot hade alla elementen blivit representerade.

LouiseLiljenkrantz-home-6

Som här!!! Se bara vad fint och vilken skillnad det blir när mässingen kommer till (eld) och grönskan (trä) till övriga färgval. Super balanserat och fint!

LouiseLiljenkrantz-home-4

Det saknas två element? Vilka? Och hur hade du gjort för att dem alla representerade i bilden?

Önskar er en fantastisk lördag!

Kram Jannice

Interior Design by Liljencrantz Design / Photography by Erik Lefvander

.

.

 

 1. Jag skulle vilja ha med någon form av ullpläd / fårpäls. Men vad var det för element nu igen? Vad skulle du tillsatt? 🙂

 2. Sandra skriver:

  Eld och trä… En växt på bokene och en ram/spegel i mässing på väggen eller varför inte en lampa i mässing 😊

 3. Sandy skriver:

  Hej Jannice! Jag är ett stort fan av din blogg (har länge varit det) och jag har verkligen tagit mig till läran om de fem elementen och tycker att det är väldigt intressant. Hade velat lära mig mer om det.

  Har du lust att göra en analys på vår toalett? Det känns som att alla elementen är med men är väldigt osäker på jord-elementet där inne? Finns det något av det där? Har jag lyckats analysera det rätt själv (du får gärna läsa mitt inlägg och rätta mig om jag har fel) http://sandylindell.se/2017/august/bathroom.html

  Tack för en inspirerande blogg och ha en fortsatt fin helg!

  1. Helt underbart fint!! Jorden är betongväggen! Superfin balans mellan allt. och mässingen är så fin som eldelement och trädet som blir trä. stor kram. Får jag använda din bild i mina föreläsningar?? kram

   1. Sandy skriver:

    Åh vad härligt att höra! Jag hade en liten aning om just betongen 😉 Tack snälla för svar.
    SJÄLVKLART får du använda bilderna, vilken komplimang! Kram

 4. emma T skriver:

  hej! Läste några Feng Shui-böcker för ganska många år sedan och har sedan dess ibland verkligen fått känslan av ”men just detta var det ju boken beskrev”. Men jag upplever det väldigt ofta olika i bild och verklighet. Fotot på matsalen där grönska ”saknas” i fönstret tycker jag är supersnygg som den är, för mig saknas inget i bilden. Hade jag varit på plats hade det dock varit något helt annat, då hade jag verkligen saknat grönskan.

  Passar också på att tacka för stil snack, har saknat poddar som involverar inredning på svenska. Kanske har du fler podd-tips?

  1. Hej och tack för dina vänliga ord! Vad roligt att du gillar. När det gäller poddar om inredning, vet jag bara designterapi som är en rolig podd 🙂 annars är det ont om inredningspoddar. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..