Den nya lyxen – att må bra – Nordic Space är temat på Formexmässan hösten 2017

Formex hösten 2017 s tema är Nordic space!

nordicspace_bild_formexh20174

Nya lyxen är att må bra, summa summarum på Formex mässan som börjar på onsdag i Stockholm. Låter väl härligt! Hoppas att många hoppar på den trenden, haha.

Nordic Space var också temanamnet på senaste Formex i januari. Men trots det är det stor skillnad på mässan som startar nu på onsdag. Tidigare i år vändes blickarna utåt, nu står Space för det inre rummet. En orolig omvärld får oss att söka trygghet, det är mysigt, koselig och hygge.

Hur gestaltar sig då Nordic Space?

”Extrema volymer gör åter entré i våra hem. Det är mysigt mjukt, omslutande, frigjort och bekvämt. Det ’inre rummet’ har hög status; vi vill trivas, och den egna kroppen återspeglas i designen. I en tumultartad samtid söker vi trygga lösningar och kärnvärden. Nya produkter och materialinnovationer ger oss möjlighet att möta slit-och-släng-kulturen. Att hitta en hållbar livsstil märks även i vardagsgörat: vi ägnar oss åt långsam matlagning och nya klimatsmarta livsmedel.”

Färgpaletten är inspirerad av bar hud, lera, krispig mint och bäriga toner. Ovan ser ni en bra sammanfattning! Och kulörerna, ja de faller mig helt i smaken. Snyggt att kombinera, vuxet rosa, med puder, vinrött, brunt och rost.

Blanka hightech-material möter tidlösa naturmaterial av ull, trä, terrakotta och skinn. Uttrycket är behagligt generöst och förkroppsligar den nya lyxen – att må bra”

Idag åker jag och Katarina upp till Stockholm. Ni hänger väl med? Jag föreläser ju onsdag, torsdag och fredag på Formex. Men emellan det ska vi klämma in spännande möten, pressevent, gala fest, spela in poddavsnitt med Maria Montassami samtidigt ge er allt matnyttigt vi bara kan från mässan på våra sociala medier. Ni hänger väl med?

Ses i huvudstaden!

Kram Jannice

.

.

 1. carina skriver:

  Gillar dessa dova färger och är så glad att det satsas mer på färg som jag älskar.
  Jag har en nystartad inredningsblogg som heter inredningstrender.blogg.se så kika gärna in där. Jag är nyetablerad men har alltid haft ett stort inredningintresse och jag satsar mycket på färg och form och jag tycker din blogg är så inspirerande!

 2. site skriver:

  The best way to ship graphics from iphone 4 in order to Laptop or computer?
  Your training physical exercise implies you actually few strategies to copy and transfer graphics via iPhone for
  you to House windows 7/8/10/Vista/XP. Best together with I phone
  6 (In addition) as well as iOS 10.
  With the apple iphone, we can easily hook terrific photographs using the purely natural iSight digital camera, in particular using the brand-new
  I phone Several In addition folks are genuinely that come with delivering photos
  which consists of play acted ambigu video cameras.

  We moreover spare photos from programs, one example is, Chrome
  along with Mail to your apple iphone. In relation to getting graphics
  via apple iphone for you to Glass windows Personal computer, you’ll have
  to take a quick lesson. This post uncovers to your account 4 solutions to exchange images via apple iphone to be able to Glass windows Computer, such as a couple regular ways to get Digital camera Jiggle footage through iphone 3gs for you to Windows
  7 7/8, and yet another procedure for importance each of
  the footage (keeping track of Camera Roll, Image Stream, Photography Library as well as Collections photographs) to be able to Laptop or
  computer at a single break.

 3. Kajsa skriver:

  Jag är definitivt inne på den här må bra trenden! Det har aldrig varit viktigare för mig att må bra och just nu mår jag bättre än på väldigt länge 🙂
  Och jag mår jättebra av att lyssna på er podd. den är underhållande och inspirerande. Och att känna sig inspirerad är en av dem lyckligaste känslorna jag vet.
  Tack för ständig inspiration <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..