En summering av Formex hösten 2017 i videoformat

Formex trenderna hösten 2017 summering

Premiär för ett vlogginlägg här på Add Simplicity! Här har jag satt samman en film från Formex. Formexmässans hösten 2017 på under 3 minuter. Du spelar enkelt upp videon genom att klicka på pilen (först kommer lite reklam). Enjoy!

•••••••

En orolig omvärld får oss att söka trygghet, det är mysigt, och vi väljer att vara hemma mer. Extrema volymer gör åter entré i våra hem. Det är mysigt mjukt, omslutande, frigjort och bekvämt. Det ’inre rummet’ har hög status; vi vill trivas, och den egna kroppen återspeglas i designen.

I en tumultartad samtid söker vi trygga lösningar och kärnvärden.

Färgerna:
Färgpaletten är inspirerad av bar hud, lera, krispig mint och bäriga toner. Ovan ser ni en bra sammanfattning! Och kulörerna, ja de faller mig helt i smaken. Snyggt att kombinera, vuxet rosa, med puder, vinrött, brunt och rost.

Material:
Ser fortfarande mycket mässing. Silver låter fortfarande vänta på sig (här ligger nu modet före, där silver är stekhett). Vi ser också tidlösa naturmaterial av ull, trä, terrakotta och skinn. Uttrycket är behagligt generöst och förkroppsligar den nya lyxen – att må bra”

Sammet:
Materialet över alla andra, får en egen punkt. För oj vad sammet vi ser. Kuddar, klädda möbler, sänggavlar, överkast. Sammeten hittar vi nästan i varje monter.

Tre trender

Body Comfort
Handlar om den mänskliga anatomin och voluminösa proportioner. Nyckelord: Hygge (att trivas och umgås), generositet, kroppslighet.

Raw Luxury
Ockult symbolik och hantverk från den högre skolan.
Nyckelord: Dramatik, mystik, sinnlighet.

Creativity med designhybrider
Där material kreativt mixas i produkter.
Nyckelord: Hightech, skaparkraft, expressionism.

Det var alltså en summering av Formex hösten 2017. Imorgon bär det av mot min sista föreläsning. Katarina har nu lämnat mig och det känns allt lite tomt på hotellrummet. Som vi skrattade igår när vi spelade in vår podd. Och herrejisses. Det blir nog ett personligare avsnitt på söndag, det lovar jag er!

Ha nu en fin fredag och glöm inte att den nya lyxen och trenden är att må bra. Den får vi hoppa på va? Gör något idag som får dig att må bra helt enkelt. Litet som stort.

Kram på er och tack för ni kikar in här!

Jannice

.

.

 

 1. Tack för den fina filmen!!
  Verkligen så mycet som faller mig i smaken… Sammet, såååå himla fint! vi klädde om dotterns sänggavel i en mellangrå sammet och satte mässingsmöbelspik i en ram runt om… Blev faktiskt väldans fint 🙂 Mycket med ombonat än den nästan svarta som var innan.
  Jag som gillar blått, vad kan jag kombinera med i höst för at göra det lite varmare?
  Ska lyssna på podden imorgon 🙂
  Kram Anna

 2. skriver:

  Va bra med en Vlogg! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 3. Superhärlig film, kul att se vilka trender du snappade upp! Älskar också att vi fick samma idé i sista sekund och bestämde oss för att testa trots kort varsel – heja oss! 🙂
  Nu blir det mer film i framtiden, eller hur?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..