I annonssamarbete med OSCAR & CLOTHILDE

3 saker som gör att du får en harmonisk start på höstterminen

I samarbete med Oscar och Clothilde inredningsdekoration.

Oscar Clothilde 9

Semestern är slut för de flesta och vi börjar komma tillbaka till rutinerna igen. Idag tänkte jag i samarbete med Oscar Clothilde (en av mina absoluta favoritbutiker, så ni kan tro jag blev glad när de frågade mig om samarbete) tipsa er om 3 ställen ni kan pyssla om lite extra för  att skapa en trivsam och harmonisk start på höstterminen.

1 Vacker arbetsplats

Oscar Clothilde 5

Genom att skapa en vacker arbetsplats i ditt hem eller på skrivbordet på kontoret där du jobbar, skapar du goda energier som gör att du orkar mer om dagarna och arbetet blir mer lustfyllt. Små saker som gör skillnad:

• En blomma på skrivbordet, såhär års är en kvist från trädgården en energihöjare av rang.
• Dold förvaring för gem, tejprullar och annat plotter skapar en harmonisk och städad känsla. Du vet väl om att du kan minska stress och oro med 20% genom att hålla god ordning och ett städat intryck. De här vackra blanka askarna sätter både stilen till vår kontorsplats samtidigt som de fyller sin funktion som förvaring.
• Se till att sitta i kraftposition. Med stöd i ryggen av en vägg, med stöd på sidorna och med fri sikt ut över rummets fönster och dörrar. Detta är något vi har i oss sedan långt tillbaka när vi låg i grottorna och ville försvara oss mot björnar och andra hot.
• Tänk på att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva och ett mörkare skrivbord skapar lugnare energier. Vilket behöver du?

Oscar Clothilde 3

• Håll god ordning på din arbetsplats och glöm inte att städa undan varje dag innan du lämnar din kontorsplats. Prydliga högar skapar lättare en överblick gör det enklare att sätta igång att jobba dagen efter.
• Skriv morgondagens ”att-göra-lista” innan du går hem, så du kan lämna jobbet med den, och är startklar nästa morgon. Glöm inte skriva den jobbigaste arbetsuppgiften först!

oscar clothilde

 

oscar clothilde 2

2 Skapa en altarplats för själslig frid

oscar clothilde 6

Genom att skapa en rogivande plats på en central plats i ditt hem skapar du också förutsättningar för frid och balans. Något som är det optimala och det man eftersträvar i Feng Shui. Det kan vara dina favoritböcker, ett reseminne i form av en staty, ett foto på familjen, några blommor och ett tänt ljus. Ge lite extra omtanke kring denna plats, det ger extra kärlek till dig själv och ditt hus. Tänd ett ljus på kvällen och låt rummet fyllas av harmoni, reflektion och insikt.

Den vackra ljusstaken är en favorit hemma hos oss och passar fint tillsammans med palmfatet.

3 Hallen – en värdig entré

Oscar Clothilde 10

Hallen kallas i Feng Shui ”the mouth of chi”. Det är alltså här energierna börjar och kommer in i huset. Hallen är också rummet som är det sista du lämnar på morgonen och det första du ser efter en dag på jobbet eller skolan. Se till och skapa en värdig entré för dig, din familj och dina gäster. Det ger goda förutsättningar till att vara en god mamma, pappa, fru eller make. Några tips att tänka på när det gäller hallen:

• Dold förvaring ger ett lugnt och harmoniskt intryck.
• Fräscha växter känns välkomnande och skapar energi. Här har jag valt att sätta en förmakspalm i ett paraplyställ. Ville att den fina förvaringen skulle få en central plats i hallen och fick helt enkelt bli en kruka. Ursnygg! Regnar det tar vi fram paraplyerna från garderoben.
.Ett brinnande ljus (kan vara ledljus på timer) ger en mysig och inbjudande känsla. Den här fina lampetten är lika fin och dekorativ när den inte är tänd.

Oscar Clothilde 99

Det var mina 3 bästa tips för att skapa harmoni såväl på jobbet som i hemmet nu när det är nystart, hösttermin och semestertiderna lider mot sitt slut.

Så fixar du stilen:

add-simplicity-shopping-svart

Oscar Clothilde NY

Så gör nu en insats för dig såväl dig själv, som för familjen och platsen du vistas på och upptäck skillnaden. Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity i samarbete med Oscar Clothilde.

.

.

 

 1. Mahlin skriver:

  Åh, perfekt för mig som fick min nya arbetsplats idag! Har bara lassat upp allt på skrivbordet och får ta itu med det imorgon. Ska se till att få med mig ett par grönskande blommor till kontoret, mindre plock på skrivbordet och vara nöjd med att jag sitter i en kraftposition!

  Ett skrivbord i björk – vad symboliserar det? Kram

 2. Härliga tips! Gillar kontorsbiten. Tar till mig allt. Nu skall här piffas!!

 3. Aiga skriver:

  Hej Jannice,
  Thanks a lot for very useful tips! Your house is so beautiful! I got an inspiration to refurnish our entrance hall thus I wonder where did you buy the zigzag fabric please?
  Thank you!

 4. Kristin skriver:

  Jätte fint!
  Älskar den helkromade bordslampan, undrar så vart den kommer ifrån?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..