7 tips att tänka på när du ska inreda din matplats

matbord och stolar inredingsinspiration

Earth color

Så himla fin inspiration! Passande bild i dessa dagar när Årets kulör 2018, Heart Wood släppts, liknar den på väggarna här. Men jag tänker främst  på kombinationen mellan matbordet och val av kulör på stolarna i denna bild. Så vackert!

7 bästa tipsen när du inreder din matplats!
• Att måla olika stolar i samma kulör gör att du binder samman möblemanget till en helhet.
• Oftast tycker jag det blir bäst om bordet och stolarna inte håller samma färg/träslag.
•  Ett träbord ger ett lugnare intryck än ett vitt.
•  Runda bord ger bättre samtal.
• Välj en stol som är skön att sitta länge i. Det finns inget härligare än att äta långa middagar och samtidigt underhållas av inspirerande samtal med nära och kära.
• Lyft in stolens kulör på porslinet. Allt känns då ”put together” och harmoniskt.
•  Pricken över i är taklampan och mattan. Se till att den sätter stilen för vad du vill att matplatsen ska förmedla och håller om platsen på ett skönt sätt.

Så fixar du stilen!

Skärmavbild 2017-09-13 kl. 11.42.28

Vaxat träbord med ljust gröna trästolar till ett bra pris. Den maffiga lampan sätter stilen och ni hittar den på Ellos. Korgen är perfekt att gömma leksaker i eller som förvaring till varma sköna plädar, den finns här. Ljusstake till bordet, Mirar från Ellos. Kuddfodral för 99 kr som fint tar upp stolarnas färg. Matta på golvet i ljusgråa toner. Porslin i olika delar, här 2-pack skålar. Kulören på väggarna, Nordsjös Årets kulör 2018, Heart Wood.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Earth color
Inlägget innehåller Adlinks.

.

.

 

 1. Hej!
  Nu har jag en fråga på temat stolar till matbordet. Ni verkar ha bra koll på sådana! Och bra smak. 😉 Är det någon av er som provat några av stolarna från TecTake? De är ju vansinnigt snygga och ser ut att vara av hög kvalitet, samtidigt som priserna är väldigt trevliga. Men hur är det med kvaliteten – håller de? Är de sköna att sitta på? Lätta att hålla rena från spill och kladdiga barnhänder? Tacksam för svar! /Mvh Nyfiken med matsalsplaner
  Psst, här finns de förresten: https://www.tectake.se/inredning/vardagsrum/matsalsstolar

  1. Hej! Har faktiskt ingen aning om kvaliten på dem. Tyvärr. någon annan som vet? Kram jannice

 2. Hej! Pinnstolen som du tipsar om i bloggen, vet du något om hur bekväm den är eller var man kan provsitta den? Priset är ju väldigt bra. Har funderat på att i höst byta ut våra köksstolar och köpa Malmstens Lilla Åland som är snarlika till utseendet, men där priset är ett helt annat.
  Vänligen L

 3. Hur ska man tänka när det gäller matsalsmattor till golvet? Mörkt golv ljus matta?

 4. Johanna skriver:

  Älskar din blogg o all inspiration den ger! Läser den varje dag:) har dock ett önskeinlägg som jag skulle bli så glad för! Tips på snygg (!!) TV-/mediaförvaring i olika stilar, o gärna som inte måste kosta skjortan! Tycker det är så svårt, särskilt då vårt Tv-rum är väldigt litet:S Tack på förhand;)
  Johanna

 5. Linda skriver:

  Hej! Snälla du som har så bra tips – kan du inte göra ett inlägg om snygga runda, stora matbord ( gärna med iläggsskiva)? Letar efter ett runt matbord till vårt lantliga kök, men tycker det är så svårt att hitta ett jag gillar och som passar om man vill kunna ha 10-12 personer runt bordet. Hälsningar Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..