Växternas betydelse för en harmonisk inredning

Växternas betydelse i inredningen. 

Inredning blogg vardagsrum växternas betydelse

Sitter på tåget på väg mot Kalmar. Ikväll föreläser jag på Kalmar Slott. Först blir det mat för kursdeltagarna i Slottsrestaurangen och sedan 90 minuters föreläsning ”Inred hållbart och skapa välbefinnande”.

Ett av ämnena jag tar upp är det här med växtlighetens betydelse i hemmet. Visste du att vårt stresshormon kortisol minskar när vi vistas i naturen och att det är mindre sjukfrånvaro på företag med mycket växtlighet.

Forskning visar också att patienter tillfrisknar fortare om de har tillgång till ett fönster där de kan se naturen, ja till och med en fototavla med naturmotiv kan göra att vi tillfrisknar fortare.

Det finns växter som både renar luften och som ger luftfuktighet till rummet. Och vet ni vad? Placerar du en fredskalla vid datorn, tar  den bort en del av strålningen.

Så se till att omge dig med massor med växtlighet. Skyll inte på att du inte har några gröna fingrar. Det finns mängder med växter att välja mellan, och självklart kan vi lära oss att sköta de växter vi har. Det handlar bara om vilja!

Att pyssla om en planta är som att pyssla om sig själv. Lycka till!

Kram på er,
Jannice

Bild: Pinterest via s-media-cache-ak0.pinimg.com

.

.

 

  1. Mahlin skriver:

    Tack (igen) för en riktigt bra och grymt inspirerande föreläsning i onsdag! Huvudet bubblar av tankar och funderingar, på ett positivt sätt. Det första jag har gjort är att jag har köpt en blomma till sovrummet. Trots protester 😉 Kram och trevlig helg!

    1. Ahhh tack söta du! Så roligt att höra. Stor kram till dig du härliga människa!

  2. Hej, jag har aldrig hört någon kommentera som du ang. stresshormoet cortisol, inte ens min läkare. Jag har sedan 30årsåldern lidit av Addisons sjukdom, som beror just på bristen av cortisol som bildas i binjurarna, en autoimmun sjukdom. Pga ett aktivt friluftsliv och mina gröna fingrar har jag kunnat jobba heltid som förlossnings barnmorska. Naturen finns där för oss och gör Gott!

    Eva Örebro

    1. Så underbart att höra kära du! Värme och grönska önskar jag dig 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..