5 inredningstips som inte kostar en endaste krona…

5 inredningstips som inte kostar en endaste krona…

5 inredningstips som inte kostar en endaste krona…

Vi avslutar väl denna budgetvecka med 5 tips som inte kostar en endaste krona men som ger stor förändring till ditt hem.

1 Flytta ut soffan i rummet

SH nr 9 tvrum

Flytta ut soffan från väggen. Ofta trycker vi in soffan dikt an mot väggen för att vi tror att rummet ska kännas större. Det ger en ängslig och instängd känsla. Mitt tips, flytta ut soffan 7-10 centimeter från väggen, så att den får luft, det gör jättestort skillnad! Du får ny energi till platsen och rummet upplevs rymligare.

2 Möblera om efter årstiden

Living-Room vardagsrum

Ofta blir vi fast i en möblering. Men att tänka annorlunda i sin möblering när mörkret faller om kvällarna och trädgården blir allt kalare kan vara ett alternativ. Varför inte vända soffan och sittgruppen mot eldstaden eller något annat värmande så här års, om den tidigare varit riktad mot  trädgården. Alltså en höst- och vintermöblering, och en vår- och sommar möblering. Inte dumt alls och kostar inte en endaste krona.

3 Utgå och möblera från mitten

slettvoll nytt

Jag har sagt det förut och säger det igen. Möblera med möblerna i mitten av rummet. Det blir ett härligare flöde och bonus, du kan nyttja platsen längs med väggarna till förvaring, bokhyllor eller bord med vackra stilleben på och rummet, ja det upplevs så mycket större. Ett säkert inredarknep som garanterat skapar välbefinnande i vardagsrummet. Stort LIKE på tips nr 3!

4 Gardinupphängning

gardin skillnad

Häng gardinerna på väggdelen vid sidan om fönstret istället för en bit in på fönstret. På så sätt framträder fönstret bättre och du får mer ljusinsläpp och rummet upplevs större.

5 Levande växter

blogg slettvoll_essex_kasabi

Det finns inget som kan skapa sådan känsla av lyx, och energi till ett rum. Ta en kvist med höstlöv och sätt i en vacker vas. Knipsa de sista blommorna från trädgården eller som här, bara något grönt. Helt enkelt ta in naturen på olika sätt i din inredning.

Fem bra, och kostnadsfria tips som gör underverk för din inredning! Prova om du inte redan gjort det.

Fin söndag till er alla och glöm inte veckans nya poddavsnitt som är ute nu. Lyssna direkt här nedan!

Ha en mysig söndag, gärna med Stilsnack i öronen!

Har du också ändrat stil? Tiderna förändras och idag samtalar Katarina och Jannice om utmaningarna när kläderna och hemmet ändrar karaktär. Vem av stilexperten och inredaren har varit en söt smygpunkare och vems hjärta har klappat för shabby chic?

Och hörrni, vi kommer äntligen lägga om Sköna hems portal, så det kommer inget nytt inlägg imorgon utan först på tisdag. Då ska det bli nytt och fräscht här på bloggen, med bättre sökfunktioner, lättare att kommentera och mkt annat! Hoppas ni kommer att gilla!

Kram på er,
Jannice

Bild: 1, 3 Jannice Wistrand, Add Simplicity, 2 Pinterest. 3, 5 Slettvoll.

 1. Hej! Tycker det är trist att du inte varar på alla kommentarer, jag skrev för en tid sedan men inget svar.. det är ju så få kommentarer men ändå inget svar. Vi röstar på dig och läser din blogg och lyssnar på din podd, ge oss lite tillbaka ☺️

  1. Nej nej nu säger jag stopp! Det här känns inte rätt. Säger inte att jag tror dig men vi måste kolla upp! Då jag svarar på alla kommentarer minst en gång i veckan. Så vad exakt har du inte fått svar på för då måste det vara något fel. Jag är JÄTTENOGA med att svara er. Har du kryssat i så det kommer på mejl till dig?? SNälla skriv igen vad du inte fått svar på för jag är verkligen noga med detta. Bara att gå in på de senaste dagarnas inlägg där du kan se alla svar jag gett.. Hoppas vi får ordning på detta. STOR KRAM Jannice

   1. Jag saknar också ett svar, förstår såklart att du kan missa ibland! Jag postar igen och hoppas du har ett bra svar 🙂

    Har tack vare dig (och kanske åldern…) blivit visare gällande inköp, såväl till hem som kläder. Tack för det! En annan fråga ang färgsättning och att omge sig med saker man tycker om. Jag, liksom många andra, lever ju inte ensam och inte alltid kanske stilarna helt kommer överens. Min sambo har till exempel en tavla han älskar, den har klara Brio-färger och synkar inte riktigt med mig och min stil. Vad gör man då? Kan ju inte gärna neka honom ha den uppe?! 🙂

    1. Hoppas du nu fått svar på detta. Får gärna ge mig feedback så jag vet att det fungerar. kram jannice

 2. Hej!
  Tack för Stilsnack och din blogg👍 Får så mycket tips o idéer.
  MEN du säger flytta ut från väggen, är gjort. Men man skulle verkligen vilja möbler från mitten också som du säger, men det är ju möjligt endast om man har ett fyrkantigt rum. Inte ett som är 4.20x 6.50 och inget separat tv rum.
  Tyvärr är det ju tv:n, sorgligt nog, som styr hela möbleringen. Eller har du något mirakeltips här också?
  Mvh
  Kicki
  Kicki

 3. Tack för tips! Kanske skulle ta och möblera om på nåt sätt… 😉 Min soffa är lite svängd så den är redan lite ut från väggen.
  Men det där med gardinerna, jag vet att alla inredare säger att det ”skall” vara så, men jag _kan_ inte tycka att det är snyggt… Tycker det ser lite konstigt ut 😉 Hihi, jaja, det är tur var och en får göra som man vill!
  Tack för en fin blogg. Har även lyssnat lite på er podd, tycker ni är härliga!
  Kram Gunilla

 4. Hej Jannice! Jag älskar din blogg och har läst i många år. Och funderar lite på det här med att möblera från mitten, försvinner inte kraftpositionen då? Eller hur gör man för att den ska vara kvar? Ett sideboard bakom soffan med stora grejer på?
  KRAM / Kajsa

  1. Ja det är en idé. Men även om du har möblerna i mitten kan du ju ha vägg bakom. Du ser ju ändå ut över rummet. Är du med? 2 meter bakom väggen gör ingen skillnad? Annars är ett bokbord bra med höga ting på. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..