8 tips – så får du till en lyxig känsla i ditt hem

Så får du till en lyxig känsla i ditt hem

Tänkte bjuda er på några tips som alla hjälper till att skapa en lyxig känsla i ditt hem. Ha dessa i åtanke när du ska investera i nytt, möblera om, eller dekorera.

1 Stora mattor

En rejäl matta som håller om soffplatsen och dina matsalsmöbler ger en exklusiv och inbjudande känsla. För små mattor ger ett fattigt intryckEn matta under sängen gör stor skillnad och är inte bara snyggt, utan vansinnigt trevligt att sätta ner fossingarna på och starta dagen på. 

2 Gardiner från golv till tak


Att hänga gardiner i en skena från tak och ner till golv, gärna 10 cm längre så de släpar lite i backen, er en elegant och väl tilltagen känsla.

3 Maffiga accessoarer


Hellre en stor vas på bordet med en stor bukett i än massa små lite var stans i hemmet. Blir det dyrt, nu när det inte längre är möjligt att plocka blommor i naturen? Fyll ut din bukett med mycket grönt. En stor växt i form av palm eller dylikt ger en påkostad känsla och symboliserar rikedom inom Feng Shui. Denna regel gäller alla former av accessoarer. Slettvoll är duktiga på det där. Kolla bara ovan.

4 Belysning

En snygg lampa sätter tonen på hela inredningen. Så är det något man ska lägga pengar på så är det en lampa som håller med tiden och som förstärker känslan i hemmet. Belysningen gör också att rummet upplevs större och mer sofistikerat när mörket faller på.

5 Varsamma färgövergångar

Kulörer som går ton i ton ger ett elegant och lyxigt intryck, snarare än hårda färgsättningar med starka kontraster. Varsam färgsättning är också mer hållbart då vi inte lika ofta tröttnar på dessa.

6 Textilier

Kuddar och plädar ger ett ombonat intryck och ger en slags lager på lager känsla. Inredningen ser helt enkelt påkostat ut. Investera i en fuskpälspläd. Inget varken känns eller visuellt upplevs lyxigare.

7 Speglar


Speglar förstorar och öppnar upp rummet, och ger en känsla av rymd. Speglar tillhör vattenelementet och sägs främja livsväg och karriär.

8 Materialval


Mässing, kristall, sammet och marmor. Alla adderar de en känsla av lyx till din inredning. Så varför inte byta ut silverljusstaken till en i mässing och kuddfodralen till sammet och vips blir känslan i vardagsrummet något helt annat.

Där har ni mina bästa tips för att skapa en lyxig inredning. Hoppas ni får en fortsatt skön dag! Och glöm inte att ett nytt avsnitt är ute på STILSNACK!

•••

Frusen? Med stilexperten Katarinas tips klär du dig både varmt och snyggt i vinter. Inredaren Jannice guidar dig rätt bland adventsljusstakar och julstjärnor. Katarinas make känner sig snuvad på sällskap och Jannice vill hälsa till…
God lyssning!

•••

Kram Jannice

Bilder: 1 Sheer Luxe, 2 krista_hartmann_interior, 3 Slettvoll, 4 Irini, 5 Sköna hem, 6 Restoration Hardware,  7 HM Home, 8 Outsourcesol Store

 

 1. Helén skriver:

  Så himla bra! Tack<3

 2. Hanna skriver:

  Hej! Vet du var mattan på bilden ”belysning” kommer ifrån? Den är fantastiskt fin. Tack för en bra och inspirerande blogg!

 3. Anneli skriver:

  Jag gjorde en sån där maffig gardinvägg i sovrummet på en sidan sängen. Är fortfarande så nöjd men börjar allt mer irritera mig på motstånde vägg som är helt tom. Hur kan jag balansera upp den väggen så att helheten blir lika fin som fönsterväggen?

 4. Mickan skriver:

  Lyssnade just på senaste poddavsnittet och vill bara säga att du gör ett fantastiskt jobb med blogg, podd och övriga sociala medier! Inte alls högtravande på något sätt utan du inspirerar på ett väldigt neutralt plan, tycker jag! Jag unnar dig varenda bloggpris i världen! Tack för att du hjälper oss få ordning på våra hem 🙂 Och tack för en så bra podd med handfasta tips, gapskratt och härliga stämmor. Kram från en annan smålänning!

  1. Omen snälla goa du! Så fina ord. Det värmer oerhört i mitt hjärta! STOR kram till dig. Det är sådan människor som du som får mig att bara vilja leverera mer tips till er varje dag! STOR KRAM Jannice

 5. Sarah skriver:

  Hej!

  Har du tips på hur man ska tänka när man ska lägga in nytt golv i sovrum och barnrum? Vad ska man välja?

  1. Jag tycker ett trägolv i toner som passar inredning huset. Eller en heltäckningsmatta i sovrum är både lyxigt att sätta ner tassarna på och leka på. Idag finns det bra lättstädade varianter. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..