ANNONS

Tipsen att tänka på när du inreder med hissgardiner

/

hissgardiner i din inredning bästa tipsen

Vi startar veckan med några tips kring hissgardiner. Jag får nämligen mycket frågor kring detta. Så här kommer några tips att ta med sig när ni ska inreda med hissgardiner.

1 Häng innanför fönsterkarmen

Att hänga hissgardinerna innanför fönsterkarmen ger bättre proportioner till helheten.

2 Välj material med omsorg

Tänk på att material skapar mönster. Väljer du exempelvis en mörk linnegardin blir strukturen ganska så kraftigt mönster och det bör tas hänsyn till, med lite lugnare fönsterdekoration, eller lugnare tapeter med inte så mycket mönster.

3 Var ska gardinen sluta

Tänk på att där gardinen slutar, där slutar också fönstret. En lågt hängande gardiner ger en känsla av lägre takhöjd. Så laborera utefter vad du önskar just i ditt hem och kompensera. Ju mörkare gardin, desto tydligare blir markeringen.

4 Kulör

Att hämta hem gardinens kulör i inredningen gör att gardinen blir en helhet och inredningen harmonisk. Här har man lyft ut hissgardinens färg i kuddar och textilier på dagbädden.

5 Ljusinsläpp

Är du rädd för att missta ljuset? Sätt in en vit linnegardin. Det ger ett ombonat intryck, insynsskydd, samtidigt som det släpper igenom ljus jättefint. Jobba istället med att binda ihop inredningens kulörer på textilier osv i kurkor, böcker eller andra dekorationsföremål i fönstret.

Lycka till

Kram Jannice

Bilder lånade från Ellos
Inlägget innehåller adlinks

.

.

16
46

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00