Magisk matplats – Feng Shui-förklaringen till varför den är så bra

Magiskt vacker matplats med köksmöbler och taklampa

Magiskt vackert matplats. Så klädd, enkel, inbjudande och harmonisk. En Feng Shui analys och förklaring till varför den känns så balanserad och harmonisk kommer här:

• Trägolvet som ligger på tvären bromsar flödet och breddar känslan av rummet och gör det lugnare än om träplankorna legat riktad mot fönstret.

• Ett rund bord bryter av kantigheten i rummet och gör platsen mer inbjudande.

• Runt bord ger bättre samtal, och det sägs att vi grälar mindre kring runda bord.

• De stora kantiga tavlorna på väggen ger fina motsatsförhållanden till det runda bordet och mjuka formerna på stolarna.

• Tavlorna väger också upp sidan med skåp på andra sidan och gör att rummet inte tippar utan upplevs balanserat.

• Gardinerna från golv till tak ger en pampig känsla, ”ökar” takhöjden och stoppar chiflödet samt bidrar till att platsen blir lugnare.

• Ljusa kulörer på väggarna jordas av valet av de beiga textilierna och bruna möblerna.

• Den aprikosorange buketten på bordet ger liv och eld till platsen, färgen bidrar också till ökad aptit.

• Rummet är ganska så litet och man har jobbat med gardiner och en rejäl lampa för att bromsa energiflödet från fönstret och de vita väggarna. Alltså räcker det, man behöver inte ha en matta på golvet i detta fall.

Nu ska jag hoppa i bilen. Bloggträff på Norrvikens trädgårdar. Vi ska lära oss rulla tryfflar, bindar kransar och bara njuta av den underbart vackra atmosfären. Så häng med mig på instastories @addsimplicity (alltså videoformatet på Instagram) under dagen.

Kramar Jannice

Bild: Henrik Nero

.

.

 

 1. Carina skriver:

  Älskar också din blogg! 🙂 hade dock velat ha en mer ”klädd” rygg på stolarna här. En matta kanske?

  1. Tycker att tyngden i tavlorna och gardinerna räcker till stilen. Men visst en matta i lite tunnare materialet hade inte varit fel.

 2. Hej! Jag gillar din blogg och du ger mig massor av inspiration men för en gångs skull håller jag faktiskt inte med dig. Jag tycker inte matplatsen ser mysig och inbjudande ut. Kan inte riktigt sätta fingret på varför….Ingen matta? Ser kallt ut med ett marmorbord att lägga underarmarna på? Kalla ben på bordet? För stor bukett? Lampan för högt upp? Nä den tilltalar mig inte alls och jag kunde inte låta bli att tala om det. 😉 Annars brukar dina inlägg vara en riktig aha-upplevelse! ”Jaha, det är därför jag tycker det är mysigt eller det är det där som saknas”.

 3. Johanna skriver:

  Här kommer ett par rader med tisdagspepp: du är grym och jag älskar din blogg! Jag är inne både en och två gånger om dagen och lämnar alltid bloggen full av inspiration. Kram från en ganska ny läsare.

  1. Ååå tack gulliga du som delar med dig av fina ord. det värmer. kram

 4. Anna skriver:

  Åhhh, så vackert! tack för sååå vacker inspiration och supertipsen hur vi ska få till det😊 Skulle behöva vinna på lotto bara😄😄 vill göra om allt😉

  1. jag veeet…. inspiration är härligt men kan bli kostsamt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..