Maxad julinspiration på Norrvikens trädgårdar

Jul advent på Norrvikens trädgårdar

I tisdags åkte jag, Anna och Susann till Norrvikens Trädgårdar. Ulrika på Plodder hade bjudit in oss och ett gäng härliga bloggare för maxad julinspiration, och det vill jag lova, det fick vi. Vilken dag det blev. Jag fullkomligt älskar det här stället, personerna som arbetar där och ägarna som bara gör denna plats bara bättre och bättre.

Vi började med fika och en härlig historielektion om Rudolf Albin, grundaren av Norrvikens trädgårdar. Mycket intressant historia.

Därefter fick vi träffa Norrvikens grymma florister, som hjälpte oss binda de maffigaste julbuketter man kan tänka sig. Så här blev min. Pryder numera vårt allrumsbord här hemma.

Sedan fick vi den ljuvligaste av luncher. Lika vacker som god. Magiskt…

Innan dagen var slut fick vi lära oss göra enkelt, men makalöst gott julgodis (recept kommer).

Här har ni ett riktigt fint adventstips till trädgården, eller inomhus. Leta fram ett stort fat. Fyll det med kuddmoss, addera några tallkvistar och kottar och dekorera med en ljusslinga. Lätt som en plätt och så makalöst vackert.

Eller varför inte bara kuddmossa och en ljusslinga?

Tips på utflyktsmål – Missa inte Norrvikens julbord under hela december månad och den 9-10 dec är det barnens jul där de kan få träffa tomten och lämna sin önskelista, disneyfigurer som Elsa i Frost strövar runt i trädgården, rundvandring med sagoberättare, dans runt granen, pyssel, varm choklad med grädde.. ja det kommer finnas allt för att maximera julkänslan.

Nej nu ska jag snart köra min sista kurs för i år, men först en härlig hotellfrukost!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

 1. Jag har precis hittat till din blogg! Måste bara säga att vilken inspiration du ger! Helt perfekt för en person som mig som just nu studerar inredning och homestaging. 😊😊

  1. Välkommen hit och tack för dina fina ord. Stor kram

 2. Kicki skriver:

  Så himla inspirerande o vackert. Man blir lite avis på allt du får vara med om, men väldigt trevligt att du delar med dig av allt👍❤️
  Stor adventskram till dej❣️🎄

  1. Tack vad roligt att du tycker om mina inlägg. Önskar jag kunde bjuda med er alla underbara läsare på dessa event. Stor kram till dig.

 3. Var kan man hitta kuddmossa, i skogen eller i blomsteraffären?

 4. Var hottar man kuddmossa, i skogen eller blomsteraffär?

 5. Annika skriver:

  Oj, jag visste inte att det var så fint där. Din bukett var såå vacker. Det där med kuddmossan utomhus måste det bli i år. Jag snor fåglarnas vackra fågelbad och fixar till något, mycket bra tips. Tack för en härlig blogg och trevlig advent!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..