Mitt 2017 – och en önskan om ett Gott Nytt 2018!

Året som gått för Add Simplicity!

Jaha ska även jag göra en sammanfattning av mitt 2017, tänkte jag tidigare i veckan? Vet inte vem man gör det för egentligen, mest för en själv tror jag. Ett slags bokslut. För vem är intresserade av mitt gångna år? Alla har väl nog med sig själva? Eller? Men här kommer det iaf… några utvalda delar kring mitt 2017, och mina tankar kring 2018.

Mitt 2017 började med uppdraget och äran att få föreläsa på Formex, Nordens största inredningsmässa, vilket var väldigt ärofyllt såklart. Och att jag fick möjligheten även på höstens mässa var såklart ännu roligare.

Därefter kommer årets största händelse. Jag blev ÅRETS INREDNINGSBLOGGARE på Elle Decoration Swedish Design Awards. Något som betydde oerhört mycket för mig. Ett kvitto på att den tiden jag lägger ner på bloggen ger genomslagskraft och uppskattas. Och jag tackar er åter igen det varmaste i djupet av mitt hjärta för ni la er röst på mig.

Ni anar inte vad det betytt för mig under året som gått. I och med vinsten blev det mycket uppdrag, främst som föreläsare men även i tidningar.

Som här, i tidningen Civilekonomen som var en slags milstolpe för mig. Där jag på ett sätt började min karriär som ekonom och blev intervjuad i min profession som Influencer. (Fotograf Lars Jansson).

I januari började även min planering som en av inredarna på stora bomässan i Linköping Vallastaden där jag fick det ärofyllda uppdraget att inreda en lägenhet för PEABs räkning åt en funktionshindrad tjej. Med hänsyn till Feng Shuins verktyg och forskning inredde jag en oinstitutionell  lägenhet med möbler från främst Ikea (men även lite från Ellos och Jysk) vilket blev en succé och gav mig otroligt mycket uppskattning. Mitt syfte var att visa på att det kostar inte mer att inreda harmoniskt. Våra vårdhem behöver inte vara nikotingula väggar och gula lackade trämöbler.

Om Årets inredningsbloggartitel var en av höjdpunkterna i min karriär 2017 så var Katarinas samtal till mig en solig dag i April den andra. När vi beslutade oss för att skapa podden STILSNACK. Så självklart. En podd som tar upp ämnena inredning, mode och stil. Det fanns ju inte tidigare. Vi började från noll, fixade sponsorer och trevade runt och lärde oss den tekniska biten och körde igång. Döm av vår förvåning när vi helt plötsligt låg på topplistorna bland Sveriges mest lyssnade poddar. Sicken känsla! Under hösten kontaktade Acast oss dit vi nu i Januari flyttar vår podd med nya utmaningar och mål inför 2018.

Boken då? Ja i år har jag faktiskt inte haft tiden. Jag har prioriterat föreläsnignar och tidningar där jag synts, efter min  titel som årets inredningsbloggare. Smidigt medans järnet varit varmt.

Men under året har vi även jobbat på en onlinekurs i Feng Shui som jag släppte i samarbete med Sköna hem nu i december, något som jag är otroligt stolt över, och som du fram till tolvslaget (denna nyårsafton) kan få köpa med 100 kr  rabatt om du skriver ner rabbattkoden JANNICE i kassan. Mer om kursens innehåll och köp hittar du HÄR.

Detta var några godbitar från det jobbrelaterade. Men privat då? Har jag blivit något klokare som 42 åring? Jag lovade mig själv att i början av året släppa på några ”duktiga-flicka-saker”. Så som att köpa presenter till alla vänner, gratta allt och alla till minsta lilla namnsdag. Det gick bra. Började med ett mejl till mina vänner att jag älskar dem högt, att de betyder allt, men att vi inte behöver köpa presenter, något som reducerade bort en massa huvudbry.

Annars då? Skötte jag min hälsa, nja, inte så bra om det gäller det fysiska. Men jag har unnat mig mer egentid än föregående år. Tagit fler massager åt min ömmande kropp. Och valt bort fester för att vara hemma med familjen.

Och 2018 då? Då har jag avsatt tid för att skriva färdigt boken som jag hoppas släpps på bokmässan i september. Jag ska jobba mer hemifrån, inte resa så mycket. Säga mer ja efter hjärtat och inte offerten. Förra året var mitt bästa år någonsin resultatmässigt, nästa år ska bli det bästa hjärtemässigt.

2018 ska jag utöva mer YIN handlingar. Läsa mer böcker, ta långa promenader, söka tystnaden. Att inte behöva prestera storartat utan att vara nöjd med det lilla. Välja att lukta på blommorna istället för att vara i någon annas liv via instastories. 2018 ska bli ett mjukare år än 2017 i god ambiance.

Mina ledord (tack Ingela):

Happiness is the new rich
Inner peace is the new success
Health is the new wealth
Kindness is the new cool

Så Gott Nytt 2018 kära läsare!! Jag hoppas ni får det bästa av år, där drömmar besannas och önskningar blir till verklighet, och där ni får njuta av en god hälsa.

Stor kram och tack för 2017! Vi ses in på det nya året igen!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

LOADING..