Få en fräsch men ändå värmande vinterkänsla på hemmet

Add Simplicity vardagsrum

Nu när många plockar bort julpyntet och med dem de värmande kulörerna, kan det lätt bli en kall känsla i hemmet. Mitt tips är att om du vill få till en ny fräsch känsla på det nya året men fortfarande ha en värmande inredning i vinterkylan, behåll de värmande kulörerna i mitt fall den vinröda kudden från Broste,  men plocka bort vissna julstjärnanm, tomtarna, granriset och ersätt med en värmande växt. Det ger genast en fräsch känsla. Behåll även fårskinnsplädarna men mixa dem tillsammans med tulpaner på bordet.

I en Feng Shui analys skulle jag också säga att inte bara den vinröda tonen på kudden och växten i vårt hem värmer utan även den bruna korgen, som för övrigt är fylld med leksaksgubbar och superhjältar.

Här njuter vi av ledigheten barnen och jag. Idag blir det till att snöra på sig vinterkängorna och gå ut en runda, sedan tror jag att det blir en film för barnen och jag ska ta en nyårsrens. Antingen i köket eller i garderoben. Blir alltid så sugen på det så här års.Får se var det blir! Eller så lägger jag mig raklång i soffan tillsammans med dem. Ja ni hör ju vad som låter mysigast!

I vilket fall önskar jag er en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. ”Nu när många plockar bort julpyntet…”

  Vafalls?! Vi har ju inte ens passerat trettondan, än mindre tjugondag Knut! Vad är det som HÄNDER med våra seder?

  1. håller helt med dig Nisse !…. Men det är ju för att hålla bloggen vid liv.. Suck.. Måste man skynda på .. sicken stress !!!! men den är inte min..Jag bryr mig inte..
   Jag gör inlägg och de blir alltid bortplockade.. då kul ! man tål inga negativa kommentarer …

   1. Hej Tina, svar till Dig och Nisse har du kanske redan sett. Men jag är väldigt nyfiken på vad du menar med bortplockade kommentarer? Jag har aldrig någonsin plockat bort en kommentar här på bloggen. Så jag hoppas du menar någon annan. Ha en fin kväll.

  2. Hej ”Nisse” och Tina jag driver en blogg liknande ett magasin där det gäller att inspirera och ge mina tips till ”kunden” läsarna INNAN de tar ner sina pynt. Kommer mina råd om värmande inredning om 2 veckor. Ja då är det lite sent. Och om ni vill veta så har jag allt pynt kvar här hemma, men jag vet att många börjat plocka bort gran och annat redan, därför var det på sin plats att göra ett inlägg om detta. Bilden, om ni läst min blogg sedan tidigare är en gammal bild som jag tagit här hemma. Nu hänger det både adventstjärna där och en julstjärna på bordet. Men alla gör som de vill och det är väl för väl det. Kram på er

 2. Fint !!
  Har du tips på styling till beige howard soffgrupp med rustikt bord? Undrar också om man har vitt golv vad man ska ha för matta till den beige gruppen om man vill hålla allt ljust men inte mesigt. Din klassiska eleganta stil gärna med kolonial inslag. Tack 😊⭐️

  1. Då hade jag valt en sliten vintage äkta matta. Mio har fina varianter med lite brunt och blått i ! URsnyggt och passar fint med bordet och allt. Kram

 3. Tack för jättebra tips! Många med mig avrundar nog julen tidigare nu än förut, precis som man ofta laddar för den allt tidigare. Undrar varför det blir så… Hur som helst är det ju skönt att man får göra som man vill så länge man inte skadar någon annan😊.
  Jag rensar också gärna så här års – så härligt med nystart! Gott nytt år Jannice, ser fram emot ytterligare ett år med din blogg och podd!
  Vänliga hälsningar Sara

 4. Hej Jannice!

  Jag har också rensat bort julen och tomtarna. (Till gamlingarna i omgivningens förtret. 😊) Och får då automatiskt tänka till när ordningen ska återställas. Älskar det! Byter plats på prydnadsföremål, köper tulpaner och planerar våren.

  Får man ta kontakt med dig angående hemstyling? Vi bor i ett nyköpt hus och jag vill att det ska bli rätt från början här.

  Tack för att du delar med dig av din vardag och ditt kunnande!

  1. 😉
   SKönt!

   Tyvärr jobbar jag inte med privata konsultationer. Har helt enkelt inte tid längre. kram

 5. Jag har rensat ut julen, så då är det jättebra med tankar runt detta. vet att det är många som också gjort det. Vill inte ha en gran som barrar, tycker det är skönt när man tar bort tomtar och släpper in nytt, fräscht i hemmet. Kram!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..