Feng Shui analys i ett sobert retrohem

Bjurfors retro lägenhet

Jag tänkte analysera den här vackra lägenheten som finns hos Bjurfors enligt Feng Shuins verkyg.

Den mörka kulören på väggarna i petroleum tillhör vatten. Vad som ”dämmer” vatten på ett effektfullt sätt är jordelementet, som vi finner i det mörka träslaget på möblerna. Därför blir det så oerhört fint och trivsamt. Även tygets färg i soffan blir jord. Växtligheten i fönstret, blir trä, liksom den ljusare trälampan i taket.

Metallelementet hittar vi i den vita mattan och på de vita textilierna. Vid första anblick saknas eldelementet här när ingen belysning är tänd. En senapsgul kudde eller pläd hade gett platsen det den behöver för att bli balanserad dagtid.

Sicken fin färgsättning mellan rummen. Varsam övergång och med möbler som binder samman allt till en helhet.

Sovrummet där väggarna går i en ljusare grågrön kulör är en pastell och tillhör därmed metallelement. Och kommer ännu mer till sin rätt tillsammans med grönskan i form av växtligheten i fönster och på nattduksbord.

Den grågröna kulören hjälper oss att koppla av och gör oss lugna. Även den blå färgen (överkastet) skapar trygghet och ro. Blått tillhör vattenelementet.

Jorden hittar vi i krukorna och nattduksbordets färg, samt i formen på den rektangelformade tavlan. Det är på gränsen att kuddarna i rost upplevs som eld mot det ljusa. Lite mer roströda hade de gett eld. Men nu jordar de vackert och ger ett lugn och en skön balans. Några tända ljus i fönstret och på nattduksbordet hade gett total harmoni och eldelement som annars saknas.

Makalöst fint. Brunt och blått…. Lovely!

Köket hade balanserats upp med lite mer vattenelement. Mycket metall här iform av ljusgrått och vitt. Jordkänsla i krukor och trädslaget (på gränsen). Träelement i växterna. En fin rejäl retrolampa i svart ovanför matbordet hade gett vattenelement och balans. Dels hade rummet inte tippat (höjden till vänster är överrepresenterad nu) och dels hade det tillkommit belysning som ger eld.

Ett citronträd i fönstret är ett annat sätt att skapa eldelement i köket, då hade citrusfrukterna med sin gula färg gett den eld som behövs.

Obsevera att man behöver inte så mycket av eldelementet för att det ska kännas balanserat.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: Bjurfors

.

.