Trendiga kaktusen med vad säger Feng Shuin?

Belysning till taket…

Jag får många frågor angående kaktus och Feng Shui, allra helst i dessa tider när det varit (på väg ut) en växt med hög trendstatus.

I Feng Shui talar man om att vassa växter skapar vassa människor. Det är kanske inte så allvarligt som det låter men faktum är att känslan av att se en blomstrande mjuk växt, eller tillika en grön växt med runda blad känns snällare mot oss en en med vassa taggar.

Det man kan tänka på om man gillar kaktusar är att inte placera dem där du är mest avklädd och där den känns som mest hotfulla. Så skippa kaktusar i badrummet och sovrummet.

Ovan tycker jag man kombinerat en fin miljö med kaktus. Högt till tak, kräver hög växt och rejäl kruka! Det mörka träslaget och den mörka skinnstolarna blir fin kontrast till allt det ljusa. Mässingsbenen värmer upp helheten. Och valet av kaktus är en mjukare variant än den ljusgröna med långa taggar.

Vill du fixa stilen?

• Lampa från Ellos.
• Stolen finns också i 2-pack hos Ellos. Finns även som en variant med medar.
• Matbordet hittar här.
• En variant på stor kruka är denna, eller denna.

Fin dag till er alla! Nu hoppar jag på tåget mot Örebro. Ikväll blir det föreläsning på Ikea Örebro. Förvaring och rensa i röra är temat! Kanske är det någon av er som ska dit?

Kram Jannice

Bild: Ellos
Inlägget innehåller adlinks.

.

.

 

  1. Sofia skriver:

    Ja jag gillar inte kaktusar, dom är sa ”otrevliga” med sitt vassa sätt. Kan du get förslag pa ”mjuka” blommor? Tack Hälsningar från Schweiz //Sofia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..