ANNONS

Rose Chair – Harmoni och balans at its best

/

Jag var bara tvungen att bjuda er på denna magiska bild och fantastiska möbel. Design när det är som vackrast.

Under Stockholm Design Week lanserar nämligen det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Han har med hjälp av industriell produktion och nya tekniker utvecklat en elegant loungefåtölj, där såväl material som form utmanats.

För Rose Chair prövades en för möbelbranschen ny utvecklingsmetod – 3D-utskrift i stor skala. Totalt skrevs tre fullskaliga 3D-prototyper ut och vid första utskriften var loungefåtöljens volym ungefär 30 procent för liten, vilket rättades till i den andra prototypen men då var komforten inte helt rätt.

Efter några millimeters justering i komfort producerades den slutliga prototypen. Det var en tidskrävande och påkostad process, men som visade sig ge Massproductions trygghet genom hela designarbetet. Och bra blev det ju uppenbarligen!

Loungefåtöljen är tillägnad dottern Rose, därav namnet. Fåtöljen kommer finnas i 3 färgställningar lönn, mörk ek, svart målad ek och i en kulör som hans dotter ska få välja.

Så har du 10 990 kr över och vill investera i en kommande klassiker är mitt tips; Köööb!

••••••••••

Idag är det torsdag och det betyder podd-dag. Så efter lämning av barn blir det en tur till norra delen av stan och Katarina. Förresten har du läst hennes inlägg här om att gå sin egen väg i modebranschen. Denna kloka kvinna med båda fötterna på jorden. That’s why I loooove working with her.

Kram på er,
Jannice

Pressbild: Massproductions

.

.

6
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00