Kom igång att rensa med de 4 s:n

Kom igång att rensa med de 4 s:n

När det kommer till att sätta igång och börja rensa brukar jag tipsa om de 4 s:n. Gör iordning 4 högar eller lådor med följande text:

SPARA:
Här lägger du det du använder, det du behöver och det du tycker om.

SLÄNGA:
Det som helt enkelt är sönder, obrukbart eller skräp som du inte vet vad det är.

SKÄNKA:
Det du inte använder men som är fullt fungerande och som du vet andra skulle bli glada över att få.

SÄLJA:
Saker som du inte använder, som du tröttnat på, men som kostat dig en del pengar och som du vet du kan få betalt för genom att lägga ut det på blocket, facebook loppis, eller andra sajter.

För att lyckas med din rensning vill jag tipsa dig om 3 saker:

 1. Börja med en liten plats (alltså dra inte ut hela vinden på en gång, börjar kanske i den stökiga skogarderoben istället)
 2. Rensa inte mer än 1 timma åt gången!
 3. Börja inte med minnessakerna för då kommer du garanterat att misslyckas.

Se så, välj ut någonstanstan i helgen där du behöver rensa och bara gör’t. Energierna du får efteråt kompenserar januaris mörker garanterat.

Kram på er!

Jannice

Bild 1: Jannice Wistrand, Add Simpilcity
Bild 2: Ikea Livet hemma

.

.

 

 1. Hej!
  Äntligen finns din podd på a-cast!
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Vi har ett stort vardagsrum/matsal, ca 65 kvm. Det är 5 stora fönster mot söder och 2 mot norr. Vi vill måla rummet grått och i anslutning till det rummet finns en innerhall med 4 dörrar som vi vill måla i en mörkare grå än den i vardagsrummet. Rummet är inrett med grå och uta möbler med inslag av mörkare träslag och varmt gula och blå detaljer. Tycker du att vi ska måla rummet i en kall grå eller en grå med gult i? hur mörkt ”grå vågar” vågar vi måla rummet i? Så tacksam för råd!

 2. Hej du fina,
  Vill först tacka för dina fina värmande kommentarer hos mig.
  I will fight this battle to. End of story. MEN, det känns som en hel rad svordomar.
  Men alltid alltid inspireras jag av dig och dina fina tips. Och hur det än är, vad som än händer i livet så mår jag bra av att ha det fint omkring mig.
  Nu har vi äntligen kommit nästan helt iordning här i stan och det ger mig lugn.
  Vi har rensat bort sjuuuuuuuukt mycet iom flytten, men vårt hem är absolut inte minimalistiskt nånstans. Men hur det än är så hade vi ju massor av förvaringsutrymmen i huset som vi inte har här.
  Men det är befriande att rensa. Men i ärlighetens namn så i slutet lassade jag bara in i bilen och åkte med massa saker till Stadsmissionen. Kunde ha sålt, men då orkade jag bara inte längre. Men det är ju ändå så att det kommer till nytta för någon som behöver det bättre än vi där.

  Lycka till med tvättstuga och annat, ska bli så spännande att följa 🙂 Ska lyssna på senaste avsnittet med, ska sjunka ner i sköna soffan med sammetsöverdraget och gosa in mig i en filt och njuta av det <3

  Vill bara förmedla att du sprider värme, professionalitet, styrka och engagemang och massor av ödmjukhet.

  Take care och ha en fin kväll!
  Varma kramar Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..