I annonssamarbete med MIO

Mios vårnyheter – här bjuder jag på mina favoriter i 3 olika stilar

 

I samarbete med Mio har jag fått möjligheten att fördjupa mig i deras sortiment. Vårens nyheter finns på plats i deras 72 butiker runt om i landet och för er liksom jag, som älskar när katalogen kommer hem i brevlådan är det nära nu, tror den ska komma denna vecka om den inte redan har anlänt.

Jag har valt mina favoriter och lyft dem i 3 olika stilar, allt för att ni ska känna igen er i någon. Jag har satsat på vardagsrum, där soffan är de centrala för jag tänker det är här vi vistas mest och det är också det rum som är roligast att förändra.  Jag har gjort en moodboard till respektive soffa med passande möbler, textilier och dekoration. Med spännande nyheter, hållbara kombinationer och inspiration kring styling. Hoppas ni gillar!

Klassisk stil

Den klassiska stilen symboliseras av en ”Howard” liknande soffa där färgsättningen är neutral. Beige, vitt, grått möter accentfärgen duvblått. En hållbar stil man inte tröttnar på i första taget. De mörka träslaget till de ljusa textilierna blir en vacker kontrast. Beige, brunt och blått är alltid ett vinnande kombination när det kommer till vår och sommar. Blått tillhör vattenelementet och känslan av blått och vitt svalkar och lugnar oss inne när det blir varmare ute.

Fixa stilen:
Soffa Hampton 3-sits
Matta Gibraltar
Oxford delux fotpall
Croyal kuddfodral
Kudde stickad Sam
Golvlampa Bolton
Rumble vas
Soffbord Toscana
Kruka Kvist
Lampskärm, oval Pil blå
Gardin Sunnan, grå

Modern stil

Vi ser fortfarande mycket sammet i inredningen 2018. Den klädda stilen med inspiration från 20-talets art deco skapar ombonade miljöer med elegans. Den här soffan är en av mina favoriter. Fantastisk vacker i både färg och form. Tillsammans med mässing blir stilen komplett. Mattan skapar en jordande men ändå elegant känsla till helheten och de guldiga tonerna på textilierna ger en värme och ett spännande uttryck.

Fixa stilen:
Soffa Livorno 2-sits
Tavla Eleganza med fjädermotiv

Fåtölj Livorno 
Soffbord Amanda, svart med marmor
Kuddfodral velvet quiltat
Ljuslykta Symmetri
Isabell pall
Matta Miracle grå
Kruka Tibor 
Marmorskål grön
Ljusstake Aloha
Golvlampa Hillary

Skandinavisk stil

Den Skandinaviska stilen känns igen på det enkla formspråket och på de ljusa trävalen. Vita väggar vägs upp med en ton på soffan, här har jag valt en beige. Tillsammans med grafiska kontraster blir det inte för blekt och ängsligt. För att följa trenden denna vår, har jag adderat  en gnutta grönt som gör stilen livlig och krispig. Rena enkla linjer möter runda mjuka former för att inte bli allt för stelt. Rottingfåtöjen mjukar upp och ger en inbjudande känsla till stilen. Det svarta stramar upp och ger kontrast. Glöm inte att när du blandar grafiska linjer med en neutral färgsättning, krävs växtlighet för att stilen ska bli levande.

Fixa stilen:
Madison 3-sits soffa
Matta Halden grå
Soffbord Leon svart
Taklampa Leila opalvit
Rottingfåtölj Fidji
Gardin 2-pack Sunnan vit
Metropolitan kuddfodral svartvit
Oxalium kuddfodral
Pläd Narela grå
Vas Visby svart
Väggklocka Time

Hoppas ni blev inspirerade av moodboardsen, nyheterna, färgsättningen och stilarna. Nu är jag mycket nyfiken, vilken stil är du som läser min blogg? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan. Det tar inte en minut! Kul och veta vad ni gillar. Jag tror mig veta, men är inte riktigt säker!

Själv ska jag uppdatera sofforna här hemma med härliga inbjudande textilier där sammet får möta siden och där färgvalen kommer gå ton i ton med varsamma övergångar som blir hållbara och harmoniska. Vilken färg och mönster det blir, får ni se framöver!

Önskar er den finaste av dagar!

Kram Jannice

 

Bilder: Mio
Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Sofia skriver:

  Skandinavisk stil med inslag från vår vackra natur 🙂
  Tack för en blogg som ger så mycket <3

 2. Kristin skriver:

  Aaaa, så fina moodboards!! Till mig talade absolut den Moderna moodboarden. Den känns imitim, modern och ändå klassisk. Min favorit:-)

 3. Mycket inspirerande med att se olika stilar. Själv har jag just köpt en svart sammetssoffa med nitar…Har du några tips på kuddar m.m.?

  1. Välj några med svärta i .. inte för ljusa kuddar så det blir för mkt kontrast.. annars kan du välja vilken ton du själv känner du gillar mest.

 4. Gun skriver:

  Klassisk👍

 5. Marina skriver:

  Av de ovan är vi nog mest klassiska hemma hos oss 😊. Klassisk med dämpade kulörer 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..