Pastell karamell och så färgsätter du!

Pastell karamell

I onsdags och torsdags har jag utbildat Nordsjös butiker i inredning. En kurs för butikspersonalen som ska kunna erbjuda moodboard och stilhjälp till sina kunder. Klokt!

En av alla saker jag talar om när jag utbildar inom inredning är olika sätt man kan färgsätta på. För att göra det enkelt, 3 olika varianter:

Pastellfärger:

Som man jobbat med ovan. Det är kulörer som har mycket vitt i sig. Känns lite som glass. Här är den mintiga tonen något osm genomsyrar hemmet tillsammans med rosa.

Dämpade kulörer:

Färger med svärta i sig. De blir mer lågmälda, dova och lite dammiga.

Primärfärger:

Kulörer som är klara. Har inte blivit blandade med något. Jag brukar även kalla dem Brio eller Legofärger. De är starka och tar för sig mycket mer än ovanstående färgsättningar.

Håller man sig inom någon av dessa 3 i sitt hem är det lättare att lyckas skapa en harmonisk helhet. Det blir också enklare att flytta runt textilier och annat från rum till rum då allt håller samma ton och passar med varandra. Är inte det hållbarhet så säg?

Nu är jag nyfiken på vilken är du? Pastell? Dämpad? Primär?

Med dessa vackra bilder av inredaren Sofia Tretow vill jag önska er en fin dag och en trevlig helg! Idag ska jag bara skrota runt hemma och vila. Välbehövligt efter de här veckorna av influensa och de närmsta dagarna med jobb i Stockholm. Sedan ska jag ta en runda och leta golv till nedervåningen. Kul!

Kram Jannice

Bilder: Anna Nyblaeus

.

.

 

  1. Lovisa skriver:

    Pastellfärger ger ett varmt och harmoniskt intryck tycker jag. Helt klart min favorit!

  2. Åsa skriver:

    Dämpade färger!

  3. Dämpad jag också. Tror kanske du kommer få flest sådana svar? Du är ju lite dämpad i dig själv – inte ofta du visar upp färgglada inredningar i alla fall. Så är man en sådan person kanske med följer andra bloggar istället? 🙂

  4. Josefin skriver:

    Dämpade färger gillar jag! Det känns lugnt & mysigt på något sätt 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..