Projekt tvättstuga – processen från start till…

Planera tvättstuga från start till målgång!

Kom ni ihåg att jag för några veckor sedan visade den här bilden som första skiss till min tvättstuga.

Jag tog med mig skissen och besökte Kvik i Helsingborg, där kikade jag på en massa olika skåp, luckor och hjälpmedel. Jag måste erkänna att jag har dragit mig lite för att tag i detta och för att ta alla beslut som behövs, men oj vad det blev lätt när jag kom på plats.

Efter besöket fick jag mejlat ett förslag på hur mina val skulle se ut, tillsammans med ett kostnadsförslag.

Och skåpen jag föll lite extra för blev de här… Så underbart vackra med en vit laminatskiva som arbetsbänk.

Ni vet väl om att vita skrivbord eller arbetsbänkar gör oss mer effektiva, och det behövs ju i en tvättstuga. Hehe…

Vi har snickare hemma som hjälper oss och projektet har blivit ganska så stort då vi inte haft något avlopp i källaren utan behövt gräva ner oss från gästtoaletten. Men med grymma snickare har detta fixats på kort tid så nu inväntar vi egentligen bara vitvarorna som kommer imorgon.

Jag är inte sponsrad utan bara i själ och hjärta rekommenderar jag dessa grymma hantverkare! Vill ni ha nummer så mejla mig. För hur lätt är det att hitta bra hantverkare? De växer inte på trän, men här har vi ena rediga guldklimpar! De släpper jag inte förrän jag fått fixat hela min önskelista. Haha…

 

Det här utrymmet har tidigare varit en plats för förvaring av lite smått och inte så mycket gott. Haha…  Men nu så börjar det förvandlas till ett rum att vistas i… en tvättstuga!

Väggar har byggts då det varit gamla ruggliga ytor. Kulören som jag valde heter  Nordsjö light and space. En underbar färg som skapar maximalt ljus vilket behövs i källarutrymmen. Taket fick dimmbara spots. Vilket lyft det blev! Golvet är ett gammalt Höganäs som vi valt att behålla.

Eller vad säger ni? Och här är förresten den fina kulören på dörrarna…

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder och kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

 

.

 

 

 1. Lotta skriver:

  Åh vilken fin tvättstuga! Vi ska också renovera vår nu och är mitt uppe I alla svåra beslut. Har också tittat på Kvik. Vilken model och färg på lucka har ni? Vad är det för bänkskiva? Laminat? Är ni nöjda?
  Tacksam för svar! Kram Lotta

 2. Eva skriver:

  Vi gjorde en liknande layout till vår tvättstuga i radhuset med enbart utdragbara lådor under bänken. I dem kör vi all smutstvätt! Såå praktiskt med 40 mörk, 40 ljus, en stor för 60 grader och en till 30 grader. Sorteringen klar, alla i familjen sköter systemet så busenkelt att starta en maskin när lådan är full. Mitt bästa livshack! 😊 Inget mer grävande bland sunkiga kläder för att få ihop en maskin.
  Förvaring av blöjor hamnade dessutom i lådan under diskhon och den sjätte rymmer tack vare insatslådor minstingens alla rena kläder än så länge. Två överskåp rymmer alla medel och krämer och sladdstyrda skönhetsapparater man kan tänka sig.

  1. TOppen har tvättat första tvätten nu 🙂 Nu ska det slippas sorteras kram på dig

 3. Åh så ljuvligt vackert! Härligt för er med så fint utrymme för tvätt 😍

 4. Hej Jannice
  Det ser verkligen ut att bli fint. Tar gärna namnet på hantverkarna. Bor själv i Helsingborg.

 5. Åsa skriver:

  Roligt att du låter oss få vara med från början till slutet😁 Det blir säkert jättefint, precis som med allt annat du tar dig an❤ Kram Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..