3 skäl till varför du bör inreda enligt Feng Shui

Feng Shui skapar harmoniska inredningar

För mig är Feng Shui inte bara ett inredningsverktyg utan att sätt att leva. Här kommer 3 skäl varför du bör inreda efter Feng Shuins filosofi.

1 Välbefinnande och välmående

Du uppnår en hållbar harmoni som främjar välbefinnande och välmående. Idag letar vi efter ett sätt att må bra i motvikt till alla stress, information och intryck vi utsätts för dagligen.

När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetat använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

 • Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande.
 • Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
 • Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

2 Du kan medvetet påverka din vardag

Du kan påverka din vardag och ditt mående genom att inreda med det du behöver för stunden. Behöver du stressa ner, omge dig med jordande material. Behöver du lättare koppla av och sova bättre, omge dig med sköna textilier och svala kulörer. Behöver du kompensera kylan och mörkret i vinter, ta in värmande toner och tvärtom på sommaren, lätta upp din inredning och skapa ljusa skira toner.

3 Sätt upp mål i ditt liv och nå dem

Du kan påverka ditt liv genom att arbeta med tankens kraft. Vill du förbättra din relation till dig själv. Välj ut en plats i ditt hem, med ett kort på dig själv, eller något annat som du tycker om. Placera en vas med blommor, tänd ett ljus om kvällen och pyssla om platsen lite extra. Genom att rå om platsen, rår du automatiskt om dig själv och tänker goda tankar. Det är helt enkelt som idrottspsykologi. Carolina Klüft såg sig själv lyckas i tanken, innan hon gjorde det irl på idrottsplan. Eller som ovan. Har du en dröm om att få arbeta utomlands. Lägg några böcker som symboliserar din längtan, en bild på gatan du vill bo på och höj energierna kring platsen med en bukett blommor. Tankens kraft är magisk och bör INTE underskattas.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll

.

.

 

 1. Takk for påminnelsen! Jeg behøvde det akkurat nå. Ringte sporenstreks til min kinesiske doctor for å ‘top up’ energien med behandling og skal rydde pulten på jobben senere idag.

  Anne 🙂

 2. Vad säger feng shui om att sova intill ett element? Vattenburen värme under ett fönster… Det är ett alternativ i min dotters rum. Tacksam för svar 🙂

 3. Jag tycker detta stämmer så bra! Jag har den sista tiden känt mig trött, sliten och stressad och har bara längtat efter lugn här i vårt hem. Inga starka färger, inga stressiga mönster och inget som tar för mycket plats. Lugn och harmoni. Jag läser även mycket om Konmari metoden och läser på om det här med utrensning i hemmet. Jag tycker det går hand i hand med Feng shui.
  Tack för en inspirerande blogg!
  Sandra ( http://kojatillslott.se )

 4. Åååå, det där är så exakt vad jag älskar och mitt hjärta mår bra av. Orange soffan, var kommer den ifrån? Jag har letat som en galning sista veckorna efter just den färgen. Hittade en kudde på Mio och den var så underbar i färgen så färgen dyker upp lite här och var hemma hos mig nu och letar då efter en soffa i den färgen.

  Grått i alla toner och den orange, mmmm.

  Var hittar jag att anmäla mig till din Feng Shuikurs? Försökt följa länkar och letat i din blogg men inte lyckats hitta var jag anmäler mig. Jag skall äntligen göra det jag mår bra av! Steg ett är din kurs. Snälla, var hittar jag den?

  Tack för alla ljuvliga bilder och tips. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..