Helgens Feng Shui tips är tillbaka!

Helgens Feng Shui tips är tillbaka!

Såg i min utvärdering att ni gärna vill ha tillbaka Helgens Feng Shui tips, så nu kör vi igen kära läsare! Allt för att skapa en enklare vardag där ordning ger lugn, harmoni och mindre stress. Under den här året ska ledorden vara – var sak på sin plats! Något som minskar irritationsmomenten avsevärt. Ni vet väl om att forskning påvisar att vi kan minska irritation och stress med 25 % bara genom att har ordning på våra saker.

Med tanke på att vi fixar i köket, lägger om golv och får mer förvaring har jag själv redan börjat med detta tips! En ganska så liten handling som garanterat gör stor skillnad för välbefinnandet.

Rensa skafferiet!

Skapa ordning i köket genom att rensa ut gamla livsmedel, söndriga kartonger och införskaffa fin och funktionell förvaring. Det du använder oftast, har du framme.

Köp snygga burkar, den här med mässingslock är fin och dekorativ. Att ha glasburkar framme gör det enkelt att hitta.

Granit, har många fina förvaringsburkar till köket som passar de flesta inredningsstilar, även Åhléns och Ica Maxi har prisvärda. Även HM Home har mycket fint!

Det ni inte använder lika ofta får placeras i skafferiet. Tanken med att ha trevlig förvaring på hyllor eller köksbänk är att det ska inspirera till matlagning, förenkla och ge en skön känsla i köket. Kanske gillar du loppisfyndade burkar, kanske gillar du som jag förvaring i glas eller porslin?

Så helgens tips – Rensa skafferiet på livsmedel! Ut med gammal matvete (min var från 2014) torka ur hyllor och lådor, gör en hylla för konserver, bakingredienser, pasta, frukostteer osv. Känns makalöst gott efteråt och man vet exakt vad man har och blir mer inspirerad till att laga mat. Jag har hittat så mycket quinoa att jag kan bjuda in er alla på middag, haha…

Önskar er en härlig helg! Idag packar jag för snart hörrni blir det semester i Sälen med familjen! Och medan vi åker skidor, läggs golvet klart här hemma. Bra deal! Hehe…

Kramar Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Kaffemaskin, Delonghi
Inlägget innehåller adlinks

,

,

 

 1. Åh, denna kategori hade jag glömt bort. Såå välkommen tillbaka!

 2. Anki skriver:

  Ha, tack för ett gott skratt vid morgonkaffet! Känner igen det där med quinoan😁 Har inte skafferi men ett skåp med ventil så det är kallt. Där gömde sig ett och annat som rensades i höstas. Kanske det blir quinoa på menyn idag, lär ju vara hälsosamt. Ha en skön helg!

 3. Rosita skriver:

  Bra tips👍Och jag tycker så mycket om porslinet med den svarta kanten, Gustafbergs? Eller månne en kopia? Tacksam för svar, och trevlig semester.

 4. Anneli skriver:

  Har inget riktigt skafferi men väl två högskåp i köket och är så himla nöjd med att jag kom på att en låg trådback gömd under en hylla rymde alla fryspåsar, bakpapper- och plastfolie- och aluminiumrullar. I skafferiet vill man bara se det roliga :).

  Har innandömet från Baobabträdets frukt i några små glasburkar och tänker på varmare breddgrader.

 5. Jag har hittills följt dig i det tysta. Sedan du ville ha feedback så måste jag berätta att jag tycker din blogg är heeeelt underbar med så mycket inspiration!!! Sluta aldrig:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..