En Feng Shui analys på ett badrum

Badrum – en Feng Shui analys

I min utvärdering av bloggen fick jag reda på att ni önskar fler Feng Shui analyser, så här kommer en bild på ett badrum som jag hittade hos HM Home.

Här ser vi ett överslag av ett element och det är träelementet. Den gröna färgen, på väggen (träet) och i mönstret i draperiet. Dock tycker jag att man balanserat upp det hela fint med de vita tonerna som tillhör metallelementet, som finns på handdukar, i mattan, i handfatet och den putsade ytan.

Vattenelementet hittar vi i spegeln och den svarta bänkskivan. Ni kommer väl ihåg att vatten är det element man behöver minst av i ett badrum, då det redan finns mycket av den varan där.

Jorden hittar vi i de kantiga formerna på möbler, väggar och på marmorgolvet i material och form.

Eldelementet finner vi i benen på kommoden. Så är det det något man skulle önska mer av här är det eldelementet. T ex hade det varit fint att välja en blandare i mässing för att ta upp benen i kommoden, vilket också hade gett lagom med eld för helheten.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bild: HM Home

.

.

 

.

.

 

 1. Anna skriver:

  Härligt inlägg! Just badrum är så svåra tycker jag. Så trött på grått golv och vita väggar, speciellt när vi just flyttat till nyproduktion och det var det enda valet i badrummen. Då är dina feng shui tips guld värda!

  1. snyggt är brunt! Lite mullvad. läckert med vita badlakan.

 2. Älskar denna typen av inlägg och när du tipsar!! Vi har precis renoverat vårt badrum, är nyfiken på hur du skulle tolka dem elementen & vad som fattas. Kan jag få skicka dig bilder? Må gott och tack för en riktigt feel good blogg. 👋🏻🌷/Madde

 3. Tack för väldigt bra inlägg!
  Saknar träelement i mitt kök och har letat efter barstolar/höga pallar i trä till vår köksö. Fick syn på de du har i ditt kök och blev KÄR. Var kommer de ifrån?
  Kram

 4. Hej

  Tack för din fina blogg! Har läst varje inlägg och lite till sedan jag hittade den för ett år sedan. Den har hjälpt mig att göra förändringar i vårt älskade hus och med din hjälp blev det bra. Allt är dock inte klart, bland annat en del av trädgården. Och nu kommer min fråga: planerar du att återuppta den fina serie av inlägg om fasader? Jag bor nämligen i 80-tals villa och du förstår säkert min besvikelse när serie slutade plötsligt med 70-talet:)) Jag förstår att du har fullt upp men tips om hur man gör typisk 80-tals modulent hus till Feng Shui pärla skulle uppskattas enormt mycket!
  Hoppas ni får en underbar semester

  Med vänlig hälsning

  Katarina

  1. Tack söta… skicka en bild så kan jag göra blogginlägg av det. kram

 5. Är rätt bra med dessa inlägg, då granskar man själv och får in elementen. Fast jag tyckte nog att detta blev lite platt med samma färg på det mesta. Eller? Tycker också att det kunde varit någonting mer i mässing. Har jag rätt eller fel? Kram! PS. Nu funkar det att skicka, ibland inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..