Helgens Feng Shui tips

Helgens Feng Shui tips – sovrummet

Idag hade jag tänkt att vi förflyttar oss till sovrummet. Det näst viktigaste rummet i ditt hus efter hallen, men hur många av oss prioriterar detta rum? Innan jag börjar vill jag bara förklara varför jag inte avslutar köket först? Det finns ju mer kvar där och göra tänker ni. Absolut! Men min tanke är att skapa välbefinnande och nya energier i hela huset, så därför gör vi små insatser för att skapa ett skönt flow och känsla runtom i vårt boende.

Dags att ta tag i sängplatsen! Har du ett nattduksbord? Rensa lådorna på skräp. Lägg fram dina favoritböcker eller magasin. Mer yin och lugn i en bok än att bläddra i ett magasin dock, och mobilen behöver jag inte ens nämna va? Det ger ett helt annat lugn att långsamt läsa en bok än en massa intryck av bilder som swishar förbi innan du ska lägga huvudet på kudden för en god natts sömn.

En vacker kanna till vatten? Ett favoritdoftljus. Och så ett MÅSTE – en liten vas med en kvist av din favoritblomma att vakna upp till. Enkelt och så effektfullt! Att också ha en anteckningsbok och en penna nära till hands om du vaknar mitt i natten med goda idéer eller något som du inte får glömma dyker upp i ditt huvud, perfekt sätt att skapa lugn. Känner du dig orolig eller om det är för mycket tankar som snurrar, då skriver du bara ner allt på en lista, och sedan kan du glömma det!

Feng Shui förespråkar en vanlig klocka på batteri före en mobiltelefon vid sängkudden. Låt sovrummet bli en fristad från elektroniska prylar och sociala medier. (Men läs gärna min blogg innan du lägger dig om du ska välja en, hahaha *blink*)!) Inget ska ligga kring sängen och skrota, högar med magasin ska rensas och under sängen ska det helst vara tomt. Är det så att du har lådor med förvaring under sängen pga begränsat utrymme, se till att gå igenom dem, så du har ordning på sakerna och så att du vet vad som finns där.

Det var alltså helgens Feng Sui tips! Rensa och röj vid din sängplats! Och när du ändå är igång, se till att det inte ligger någon elsladd under sängens huvudände. För även om lampan är släckt på natten går det ström i sladden vilket kan ge orolig sömn.

Trevlig helg!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity.
Vårt sovrum, som det såg ut för 3 år sedan.

.

:

 

 1. Hej söta,
  Den där tapeten alltså – jag älskar den!
  Den gick ju inte att montera ner från väggarna i huset heller…
  Men det finns ju så många andra fina så klart.
  Här i lägenheten har vi inte i närheten av de utrymmen vi hade i huset att förvara saker. Såsom extra täcken och kuddar… De har vi nu fått ställa i platslådor med lock under både vår och dotterns sängar… Gillar det inte alls, men har inte kommit på en bättre lösning än. Att ha dem i förrådet i källaren tvärs över innergården känns komsi…
  Men det är säkert fler kuddar som jag kan avvara… När vi fått till sittbänken i köket och jag vet hur många kuddar som behövs där, då ryker fler. Men täckena till gäster… Dem kommer jag liksom inte undan.
  Skönt att komma hem va <3
  Kraaaam Anna

  1. Ja det är superskönt!! Ja, invänta.. med kuddar vet man aldrig 😉 KRAMAR vännen

 2. Sanna skriver:

  Hej! Och tack för dina tips. Du påminde mig precis om att jag ska ta och köpa en batteridriven väckarklocka ⏰ att ha på mitt nattduksbord. Bara jag hittar den rätta, hehe. Men nån vas med blomma kommer jag dock inte ställa på mitt nattduksbord. Är ju rädd för att jag ska råka välta den om jag tex fumlar efter klockan eller vad det nu kan vara.

 3. Karin skriver:

  Gillar verkligen dessa tips, lätta att förstå och jag blir full av handlingskraft! Ska sluta slösurfa o ta tag i detta innan läggningsracet! 😀Tack o trevlig helg, Karin

 4. Henna skriver:

  Hej och tack för en super bra blogg! Alltid lika inspirerande 😊 de var så passande med dagens inlägg för jag och min man var och beställde en säng igår, som han så gärna ville ha i färgen hav, en riktigt blå färg, så vi beställde den. Men när vi kom hem insåg jag att jag blev stressad över hur jag ska få den att fungera rent förgmässigt i sovrummet, så att den inte tar över för mycket och istället skapar lugn. Har du något tips på färg till väggen som kan funka som kan balansera upp den blå färgen?

  1. Någon grejige färg som lugnar.. en grå ton med beig i sig… min simplicity greige kanske? kram

 5. Anni skriver:

  Tack för tips! Jag märker redan hur mitt ”seende” förändrats sedan jag började läsa här. T.ex noterar jag hur plymerna i fönster tas upp i pläden på sängen och skapar helhet. Innan var jag helt omedveten om hur man ”binder ihop” ett rum på detta sätt och enkelt skapar harmoni.

  1. ååå vad glad jag blir att höra sånt! Suuuuper! Stor kram till dig! Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..