Dekorera små fönster – mitt bästa tips

Bästa knepet om du vill dekorerar små fönster.

 

Har du små fönster som vi har hemma hos oss. Då är mitt tips att jobba med runda former. Här har jag valt att jobba med tvåsamhet (alltså två likanda krukor och växter) som har förmågan att lugna rummet. Samtidigt fyller det upp fönstret, lugnar och mjukar upp kantigheten som ett fönster kan ge.

Har du ett litet fönster med en smal fönsterbräda. Jobba istället uppifrån. Med en hängande växt i en ampel, en mjuk rundan fönsterlampa eller varför inte en dekorativ mobil eller hängande ljusstake i ett fönster?

Back to work efter härlig semestervecka i fjällen! Nu får våren gäääärna komma bums!

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

 1. Sandra skriver:

  Hej! Sååå bra blogg! Tips på inredning i stora fönster? (Tänk 70-tals hus, 3-4 fönster i ett parti och där fönsterbänken bara är ca 50-55 cm fr golvet)
  Kram

 2. Hej Jannice
  Tänk att det är alltid lika härligt att ”titta in” hos dig och få alla fina tips och idéer. Du är outstanding, vet du det?
  Så, nu vet jag hur jag ska ha det i mina vardagsrumsfönster. Tack tack 🙂

  Ha nu en härlig vecka

  Kram kram
  Irene från Karlskrona

 3. Hej, jag undrar varför du inte har valt att ha gardiner i ditt vardagsrum. Jag har liksom du, små fönster i ett stort ”öppen planlösningsvardagsrum” och funderar på om jag ska ha gardiner till mina, små fönster. Svårt att veta vad som blir bäst.

  1. Jag har inte valt bort dem, skulle visst kunna tänka mig men jag har inte så mkt sidor för då förlorar jag yta för förvaring och konst. plus att vi har både väggfärg och matta som bromsar chiflödet så det känns lugnt ändå därinne. Men vem vet … kanske blir det det framöver. kram jannice

 4. Sandra skriver:

  Ja kan våren bara komma nu! Det är ju lika underbart varje år när den är på väg men nu längtar jag jättemycket!

  /Sandra http://kojatillslott.se

 5. Linnea skriver:

  Min kommentar försvann visst?
  Men jag har läst ditt inlägg om tegelhusen från 70-talet. Och skulle bli väldigt glad om du ville komma med lite tips på hur det kan bli om man väljer att följa fogen och satsa på grått trä istället för svart. Samt vad man ska satsa på för växter osv isåfall. Jag hatar det gula teglet, men vill försöka jobba med det istället för emot det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..