Dekorera små fönster – mitt bästa tips

Bästa knepet om du vill dekorerar små fönster.

 

Har du små fönster som vi har hemma hos oss. Då är mitt tips att jobba med runda former. Här har jag valt att jobba med tvåsamhet (alltså två likanda krukor och växter) som har förmågan att lugna rummet. Samtidigt fyller det upp fönstret, lugnar och mjukar upp kantigheten som ett fönster kan ge.

Har du ett litet fönster med en smal fönsterbräda. Jobba istället uppifrån. Med en hängande växt i en ampel, en mjuk rundan fönsterlampa eller varför inte en dekorativ mobil eller hängande ljusstake i ett fönster?

Back to work efter härlig semestervecka i fjällen! Nu får våren gäääärna komma bums!

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

 1. Vi har ett stort vardagsrum och behöver stora bordslampor för att de inte ska ”försvinna”. Tycker de du har är jättefina, har du tips var jag kan hitta dessa eller liknande?
  Tack för en jättebra och inspirerande blogg!💕
  Hälsningar Ulrika

 2. Hej Jannice
  Jag har blivit kär i fågelburar(dekoration) som man kan ha ljus eller växt i och funderar på att ha någon stor i fönstret undrar om jag behöver kompensera upp med två stycken i rummet för att det skall bli harmoni? Undrar var du har köpt ljuslyktan/fågelburen som står i ditt fönster?? Eller om du har något tips på fina fågelburar/ljuslykta eller något liknande. Tacksam för svar. Vill ej ha shabby chic stilen, utan något i den klassiska stilen.
  Tack för alla små o enkla tips, har hjälpt mig jättemycket o får så mycket beröm hur fint vi har fått det i vårt hem, efter att följt din blogg.
  Mvh Susanne

  1. Tacj snbölla för mfina ord!! Köpte den hos enkla ting! har du kollat oscar clothilde och årstiderna de har mkt sånt. kram o lycka till.

 3. Hej Jannice,
  återkommer i vår diskussion om hissgardin utanför fönsterkarmen,
  se Himlas instagram inlägg idag. Där ser Du hur jag menade.
  Möjligheten att ha hissgardin om man har inåtgående fönster, så bra.
  Vänliga hälsningar Ninni.

 4. Du kommer alltid med så goda råd! Jag har suttit och läst ditt inlägg om hur man ska tänka utvändigt på tegelhusen från 70-talet. Och jag skulle bli så så glad om du ville komma med lite tips på hur det ser ut om man istället följer fogen och satsar på grått trä, och vad man då ska välja för växter osv. Jag hatar det gula teglet, men vill försöka göra det bästa av det.
  Tack för alla tips hittills!

 5. Min kommentar försvann visst?
  Men jag har läst ditt inlägg om tegelhusen från 70-talet. Och skulle bli väldigt glad om du ville komma med lite tips på hur det kan bli om man väljer att följa fogen och satsa på grått trä istället för svart. Samt vad man ska satsa på för växter osv isåfall. Jag hatar det gula teglet, men vill försöka jobba med det istället för emot det.

 6. Hej, jag undrar varför du inte har valt att ha gardiner i ditt vardagsrum. Jag har liksom du, små fönster i ett stort ”öppen planlösningsvardagsrum” och funderar på om jag ska ha gardiner till mina, små fönster. Svårt att veta vad som blir bäst.

  1. Jag har inte valt bort dem, skulle visst kunna tänka mig men jag har inte så mkt sidor för då förlorar jag yta för förvaring och konst. plus att vi har både väggfärg och matta som bromsar chiflödet så det känns lugnt ändå därinne. Men vem vet … kanske blir det det framöver. kram jannice

 7. Hej Jannice
  Tänk att det är alltid lika härligt att ”titta in” hos dig och få alla fina tips och idéer. Du är outstanding, vet du det?
  Så, nu vet jag hur jag ska ha det i mina vardagsrumsfönster. Tack tack 🙂

  Ha nu en härlig vecka

  Kram kram
  Irene från Karlskrona

 8. Hej! Sååå bra blogg! Tips på inredning i stora fönster? (Tänk 70-tals hus, 3-4 fönster i ett parti och där fönsterbänken bara är ca 50-55 cm fr golvet)
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..