Helgens Feng Shui tips

Helgens Feng Shui tips rensa bland dina handdukar.

Hur många av er har en ren röra och salig blandning i linneskåpet bland handdukarna? Är ni fyra i familjen och alla har udda varianter. No more! Dags att rensa ut gamla urvättade reklamhanddukar.

Tänk på att investera i fina handdukar med hög kvalitet. Här går kvalitet före kvantitet. Det lönar sig i längden.

Och köp så många handdukar som ni är i familjen. Trist när man lägger pengar på lite bättre varianter och så kanske inte handdukarna finnas kvar om några år när man vill komplettera. Lika bra att köra all-in redan nu. (Ovanstående handdukar hittade jag hos Ellos. Ett ”conscious choice” och finns i en massa vackra färger).

Så i helgen rensar vi ut och bestämmer oss för att inte ha så många varianter. Egentligen räcker det gott och väl med 2 uppsättningar (och så några handdukar som fungerar bra till träning, slit och släng och kanske glömma, hihi). Men hemma räcker helt klart 2 uppsättningar. När du hänger dit nya, slänger du de andra i tvättmaskinen.

Det var helgens Feng Shui tips! Rensa bland handdukarna. Spara de som är fina, av god kvalitet och som har den känslan du vill förmedla i ditt badrum, med eventuella mönster, färger och material.

Har du inga fina? Spara de bästa till träningshanddukar och investera i ett par nya till hemmet.

Du är värd att börja morgonen med en skön lyxig handduk omsvept runt din kropp.

Det gäller även att ta en titt på handdukarna på gästtoaletten, där det  absolut räcker med två uppsättningar.

Här hittar du en mängd handdukar av god kvalitet och kända varumärken. Och hos Jysk (Kronoborg är min favorit) och HM Home hittar du budgetvarianter som jag tycker håller god kvalitet med tanke på priset.

Önskar er en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Stor kram,
Jannice

Bild: Artilleriet, Ellos och HM Home
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Mysan skriver:

  Håller med om Kronoborg från Jysk. Panikköpte 30 handdukar (typ 40×60) att ha när vår dotter kräktes fruktansvärt mycket. Blandade vita och mörkgråa. Har tvättat dom i 60 och 90 grader, säg varannan dag (så överdriver jag inte) i minst sex månaders tid. Dom har hållt sig fina i färg och form. Bästa köpet får jag säga!

 2. Vill börja med att tacka för en bra blogg!Tittar in här ofta men är dålig på att kommentera,ska försöka bättra mig med det.
  Handdukar har jag alltid haft i en färg men olika nyanser,då blir det harmoniskt och går ändå att skilja på vems handduk det är.Det är också lättare att komplettera om man bestämmer sig för en färg.
  Själv har jag haft beige nyanser sedan jag fick det badrum jag verkligen vill ha (beige och vitt).

 3. Malin skriver:

  Underbart lyxigt tips!

 4. Karin skriver:

  Jag gillar att ha matchande handdukar men hur ska jag göra för att inte blanda ihop dem? Våra duschhanddukar hänger oftast på handdukstorken (stege). Nu har det blivit så att jag och min man har varsin färg och barnen har andra handdukar (såna med en liten huva).

  1. Kan familjen enas om att alla har en bestämd ”pinne” på stegen där man hänger sin handduk, kanske efter höjd på familjemedlemmarna?

  1. Jag brukar alltid hänga tripp trapp trull… alltså högst Älst och minst längst ner.. lätt att komma ihåg. Kram Jannice

 5. Tack för alla tips! Du har verkligen den bästa bloggen, med alla tips och olika stilar! Allt du delar med dig!
  Önskemål på inlägg 🙂 Jag är en av dem som köpte svarta, fyrkantiga konstrotting utemöbler för några år sedan, både loungegrupp och matgrupp. Vore superglad för tips hur man kan mjuka upp det svarta o fyrkantiga, kanske byta loungebord till runt och i trä? Ha ett matbord i trä till de svarta konstrottingstolarna?
  Vi har byggt en andra altan och jag tänkte att man kanske kan dela upp möblerna, blanda med nya möbler för att komma ifrån det svarta o fyrkantiga. Men vad kan man ha för stolar till ett svart konstrottingbord eller sittgrupp till det lilla fyrkantiga konstrottingbordet?
  Så ett inlägg hur man kan tänka runt detta skulle vara toppen!

  1. Jag skulle hellre förändra det runda mjuka med det runt omkring. På krukor, växter med mjuka yviga former, färgerna på textilierna i grupperna.

   kram och lycka till!
   jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..