Vårt nya golv är på plats på nedervåningen

Vårt nya golv är på plats på nedervåningen

Jamen hur bra blev det inte? Vårt nya golv!! Om ni visste vad glad jag är. Tidigare hade vi tre golv. Det var gulaktig klinker i hall och kök, trägolv som var målat i matsalen och så i tv-rummet ett mindre snyggt marmorgolv i beigaktig ton.

Det vi har gjort nu är att tagit bort alla trösklar mellan hall, kök, matsal och vardagsrum/tv-rum. Vi har även tagit bort oönskade dörrar. Sedan lagt samma golv i dessa utrymmen för att skapa en enhetlig känsla, ge nedervåningen ett lugnare intryck, men också förstora ytorna genom att golvet genomsyrar alla rum och att den ljusgrå kulören på golvet ger en svalare ton vilket också förstorar. (Så här såg det ut innan, skillnad va?).

Jag valde mellan att ta vitoljat golv men det ger ofta en rosa ton vilket inte skulle fungera hemma hos oss, och det kan också ge en lantligare känsla vilket jag inte tycker passar vår stil.

Istället valde vi ett ljusgrått golv från Pergo. Det heter Sensation, är en nyhet som är både slitstarkt samtidigt som den ger den vackraste känsla till rummet. Vi bor nära havet, barnen springer in och ut med sandiga skor. Vi gillar att bjuda hem familj och vänner, ha fest. Då vill jag inte ha ett trägolv där jag känner att jag hela tiden ska vara rädd för att det blir märke i golvet.

Jag köpte vårt golv hos Bergåse Färg•Vägg•Golv och fick den bästa av hjälp! Först var jag inne på ett slipart trägolv, men handen på hjärtat hur många gånger slipar man ett golv? Ja där vi står i livet just nu passar detta golv oss helt perfekt. Utan att tulla på känslan. Och så är det makalöst fint till klinkerna (Dennis kakel) i hallen som jag visade för någon vecka sedan.

Nu ska det bara börja fixas här hemma. En matta har åkt bort för nu behöver jag inte längre dölja ett fult golv, eller värma små frusna barnarumpor som innan satt på marmorgolv, plus att vårt vardagsrum har nu äntligen sluppit den gulaktiga solkiga tonen. Nu är det fräscht och ljust. Som gårdagens blogginlägg handlade om, nu har vi fått nya energier i huset! Ljusare och gladare liksom!

En fin dag önskar jag er. Själv ska jag gå på andra dagen här i Avesta av Nordsjös utbildning Stilhjälpen som jag håller för deras butiksanställda. En utbildning jag skapat för att ge dem inredarkunskaper, och möjligheten till att hjälpa er som kunder till rätt stil och inredning.

Kram på er!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

LOADING..