Vårt nya golv är på plats på nedervåningen

Vårt nya golv är på plats på nedervåningen

Jamen hur bra blev det inte? Vårt nya golv!! Om ni visste vad glad jag är. Tidigare hade vi tre golv. Det var gulaktig klinker i hall och kök, trägolv som var målat i matsalen och så i tv-rummet ett mindre snyggt marmorgolv i beigaktig ton.

Det vi har gjort nu är att tagit bort alla trösklar mellan hall, kök, matsal och vardagsrum/tv-rum. Vi har även tagit bort oönskade dörrar. Sedan lagt samma golv i dessa utrymmen för att skapa en enhetlig känsla, ge nedervåningen ett lugnare intryck, men också förstora ytorna genom att golvet genomsyrar alla rum och att den ljusgrå kulören på golvet ger en svalare ton vilket också förstorar. (Så här såg det ut innan, skillnad va?).

Jag valde mellan att ta vitoljat golv men det ger ofta en rosa ton vilket inte skulle fungera hemma hos oss, och det kan också ge en lantligare känsla vilket jag inte tycker passar vår stil.

Istället valde vi ett ljusgrått golv från Pergo. Det heter Sensation, är en nyhet som är både slitstarkt samtidigt som den ger den vackraste känsla till rummet. Vi bor nära havet, barnen springer in och ut med sandiga skor. Vi gillar att bjuda hem familj och vänner, ha fest. Då vill jag inte ha ett trägolv där jag känner att jag hela tiden ska vara rädd för att det blir märke i golvet.

Jag köpte vårt golv hos Bergåse Färg•Vägg•Golv och fick den bästa av hjälp! Först var jag inne på ett slipart trägolv, men handen på hjärtat hur många gånger slipar man ett golv? Ja där vi står i livet just nu passar detta golv oss helt perfekt. Utan att tulla på känslan. Och så är det makalöst fint till klinkerna (Dennis kakel) i hallen som jag visade för någon vecka sedan.

Nu ska det bara börja fixas här hemma. En matta har åkt bort för nu behöver jag inte längre dölja ett fult golv, eller värma små frusna barnarumpor som innan satt på marmorgolv, plus att vårt vardagsrum har nu äntligen sluppit den gulaktiga solkiga tonen. Nu är det fräscht och ljust. Som gårdagens blogginlägg handlade om, nu har vi fått nya energier i huset! Ljusare och gladare liksom!

En fin dag önskar jag er. Själv ska jag gå på andra dagen här i Avesta av Nordsjös utbildning Stilhjälpen som jag håller för deras butiksanställda. En utbildning jag skapat för att ge dem inredarkunskaper, och möjligheten till att hjälpa er som kunder till rätt stil och inredning.

Kram på er!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Vic skriver:

  Hej! Vad heter ditt golv från Pergo sensation. Vore tacksam om du kunders skriva ut vad den heter då de finns så många gråa golv .och jag vill ha just samma som du har. Med vänlig hälsning, Vic tack för en toppen blogg!

  1. Sorry på semester just nu, men ring bergåse förg vägg och golv, de vet 🤗

 2. Maria skriver:

  Pergo? Never ever! Jag valde Kährs vitmålad askplanka och har fått så mycket feedback på den. Rent vit, träkänsla och så ren och lugn i inredningen. Ditt färgval på väggen i entrén gör mig också konfunderad. Rosa-grå-beige mot krispigt svartvitt?

  1. Kährs är jättefint! men hos oss passade den här kanon till allt vi behöver ta hänsyn till och den är så vacker planka. Färgen på väggen i entrén är en vacker greige som ger fin balans (jord) till svart (vatten) och vitt (metall). blir helt enkelt 3 element på ett bräde, så det behövs bara lite grönska i fönstret och belysning så blir det balans mellan alla element 🙂

 3. Så fint! Jag håller på och funderar på golv till vårt renoveringsprojekt. Det vill säga hela vårt hus som ska gå i lite lantlig stil. Jag är lite sugen på ett ljust golv, typ vitt eller gråaktigt, men skär det sig när man har trämöbler (bord och stolar) som är lite åt det varmare hållet?

  1. Kanske inte det kallaste grå isf.. beror på träslaget … kram

 4. Lina skriver:

  Hej Jannice! Kan inte du skriva ett inlägg om tavlor, och då främst motiv? Vad de föreställer och vad det då ger för energier hemma, vad en vill föra in i sitt liv osv. Vad ska en mötas av i hallen, konst i vardagsrummet, bäst motiv i sovrummet. Kvinnligt, manligt, människor som tittar bort, människor bakifrån, landskap, ja jag blir helt matt.😳 Hjälp.😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..