ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Fjäråskupan

Fläktkupan som stilmarkör och möbel

/

Fjäråskupan

I samarbete med Fjäråskupan har jag fått möjligheten att ta del av deras breda utbud. Se hantverket bakom och uniciteten i deras sortiment, där varje kupa produceras för hand i Sverige, specifikt för varje hem.

Som inredare upplever jag att det här med val av fläkt inte alltid läggs så stor vikt vid. Det ses ofta som en produkt som bara ska fylla en funktion, och det är att ta bort matoset.

MEN jag skulle vilja lyfta betydelsen av rätt kupa till varje unikt kök. Jag skulle vilja säga att fläktkupan är en stilmarkör och vill likna det vid en skoaccessoar. Är du trygg i din stil? Vet med dig att det är retro som är din grej. Ja då ska du satsa på den där vintageskon som fint harmonierar med övrig stil.

Ska du bo i ditt hem i 20 år och har din personlig unika stil? Då är det ett lätt val att gå ”all the way” och låta kåpan bli en del av kökets möbel. Att välja den där vågade stilettklacken med spetsig tå som är modern och alldeles underbar till rätt stil.

Eller tänker du långsiktigt tidlös i snittet precis som den klassiska pumpsen, med lite mer rundad tå och bekväm klack som aldrig går ut tiden? Oavsett vad, så är fläktkupan som en kronjuvel i köket, något du inte ser men ändå alla ser. Den är som en inredningsdetalj, en möbel, som ska matcha den moderna planlösningen och ändå lyckas skippa matoset.

En fläkt som inte passar in i inredningen blir som fel skor i en outfit. Allt ser snyggt ut och välmatchat, men har du fel fläkt så sticker det i ögonen.

Här ser vi ett fint exempel på hur man med rena moderna linjer i köket, följer upp det i kupan på fläkten och skapar en helhet till köket. De mörka kontrasterna balanseras upp då de återkommer i kupan ovan, och i detta fall blir en del av inredningen, en accessoarer och stilbärare som snarare hjälper till att göra köket om än vackrare.

Att lägga stor vikt vid valet av kupa när man renoverar eller bygger nytt kök har blivit allt viktigare eftersom allt fler hem låter köket intregreras med vardagsrummet i en öppen planlösning. Så att undvika matos är självklart huvudfunktionen, med nästan lika viktigt har det blivit att ha en snygg fläktkupa som matchar den övriga inredningen. Här ovan har man valt en fläktkupa som stramar upp de klassika luckorna, och som fint smälter in i inredningen utan att för den skull inkräkta på stilen eller funktionen.

Valet av den grå kupan som gifter sig fint med de rostfria skåpen blir också en varsam kontrast till det grå kaklet bakom diskbänken.

Så sammanfattningsvis när du ska välja en produkt som fläktkupa:

• Förringa inte dess betydelse. Funktionen är viktig och självklar, JA, men se till att hitta din unika kupa som integreras i köket och som fungerar som en stilbärare och hjälper köket att blomstra ut till sin fulla potential.

• Fel kupa kan vara förödande för stilen. Så gör noga dina val, ta hjälp av duktig personal som skapar den unika produkt som passar just ditt hem och som ser fläktkupan som den där viktiga skon som höjer outfitten.

• Fläktkupan har en lika stor betydelse i skapandet av ditt drömkök som ett skåp eller bänkskiva, så glöm inte att avsätta den tid och pengar som behövs för att nå dit.

Kram Jannice

I samarbete med Fjäråskupan

.

.

2
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00