Helgens Feng Shui tips

Feng Shui och trädgård / balkong.

Det är inte bara inne vi behöver balans i de 5 elementen, sköna chiflöden och växtlighet. Idag vill jag ge er mina bästa tips och inspiration kring hur du kan fixa till balkongen eller terrassen i trädgården med Feng Shuins verktyg

Mina bästa tips för att skapa en härlig balkong/uteplats:

° Samla krukor: Satsa på krukor i samma färg men olika former med en mängd växter. Samla dem istället för att pytsa ut dem. Det ger både ett snyggt helhetsintryck samt att det blir smidigare att vattna om allt är på samma plats.

° Matta: Matta att sätta fötterna på, håller om platsen samt skapar ett ombonat och inbjudande intryck och lugnar energierna på uteplatsen som det finns gott om utomhus.

° Altarbord: Jobba med små bord med fina stilleben för att skapa platser för ögat och härlig stunder. Välj att placera bordet på en central plats i trädgården om du har en sådan.° Belysning. Kan inte nog poängtera vikten av utomhusbelysning. Skapar energier till både huset/lägenheten och gör att platsen upplevs större.

Det ger eldelement, som vi ofta saknar mitt i grönskans tider. Idag finns det en hel del LED och solcellslampor som laddas under dagen när solen ligger på och som tänds när det skymmer. Urmysigt!

° Textilier: Med tanke på denna våren hittills och våra inte alltid så varma somrar är det smart att satsa på värmande textilier. Har du sköna plädar, bekväma kuddar och något fårskinn att ta fram, förlänger du vår och sommaren och möjligheterna till att använda din uteplats.

Så till helgen, inför Valborgsfestligheterna. Pyssla om din balkong, terrass eller uteplats med extra kärlek, du kommer ha igen det hela sommaren.

Trevlig helg och fin fredag till er alla!

Kram Jannice

Bild 1 Jannice Wistrand, Add SimplicityBild 2 Ikea Livet hemma

,