Helgens Feng Shui tips

Feng Shui och trädgård / balkong.


Det är inte bara inne vi behöver balans i de 5 elementen, sköna chiflöden och växtlighet. Idag vill jag ge er mina bästa tips och inspiration kring hur du kan fixa till balkongen eller terrassen i trädgården med Feng Shuins verktyg

Mina bästa tips för att skapa en härlig balkong/uteplats:

° Samla krukor: Satsa på krukor i samma färg men olika former med en mängd växter. Samla dem istället för att pytsa ut dem. Det ger både ett snyggt helhetsintryck samt att det blir smidigare att vattna om allt är på samma plats.

° Matta: Matta att sätta fötterna på, håller om platsen samt skapar ett ombonat och inbjudande intryck och lugnar energierna på uteplatsen som det finns gott om utomhus.

° Altarbord: Jobba med små bord med fina stilleben för att skapa platser för ögat och härlig stunder. Välj att placera bordet på en central plats i trädgården om du har en sådan.

° Belysning. Kan inte nog poängtera vikten av utomhusbelysning. Skapar energier till både huset/lägenheten och gör att platsen upplevs större. Det ger eldelement, som vi ofta saknar mitt i grönskans tider. Idag finns det en hel del LED och solcellslampor som laddas under dagen när solen ligger på och som tänds när det skymmer. Urmysigt!

° Textilier: Med tanke på denna våren hittills och våra inte alltid så varma somrar är det smart att satsa på värmande textilier. Har du sköna plädar, bekväma kuddar och något fårskinn att ta fram, förlänger du vår och sommaren och möjligheterna till att använda din uteplats.

Så till helgen, inför Valborgsfestligheterna. Pyssla om din balkong, terrass eller uteplats med extra kärlek, du kommer ha igen det hela sommaren.

Trevlig helg och fin fredag till er alla!

Kram Jannice

Bild 1 Jannice Wistrand, Add Simplicity
Bild 2 Ikea Livet hemma

,

 1. Carina skriver:

  Hej,
  Har själv hyllan på bilden på min balkong. På bilden har de satt två tillsammans men den är fin ensam också. Kan verkligen rekommendera
  🌺🌼🌸
  Älskar att inreda och fixa på min balkong. Igår köpte jag en stor bergspalm. Den ger en riktigt mysig känsla🌴
  Kram

  1. Ulrika skriver:

   Hej!
   Vart köper man den fina hyllan?
   Mvh Ulrika i Halmstad

 2. Krukorna på bilden, så fina!
  Vart finner jag dessa?

 3. Åh vilka bra tips! Särskilt det där med växterna i grupp! Jag håller annars på att försöka hitta den ”perfekta” balansen över hur jag pytsar ut dem i små grupper och jag får verkligen inte till det! Mattan var också fin!

  Kram Jenny

 4. Annika skriver:

  Härliga val. Gillade verkligen stolen. Hittar inte den på Jysk sida dessvärre.
  Trevlig valborg!

  1. Annika skriver:

   Tittade tydligen väldigt slarvigt för idag fann jag dem! Tack för tips 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..