Gör ditt hem redo för vår och Valborg – 5 snabba tips, rum för rum!

Gör ditt hem redo för vår – 5 bästa tipsen i varje rum

Valborgsmässoafton idag och det har mycket knoppar rejält här nere i Skåne och träden har börjat slå ut. Våren är här med besked,  och vem vet ikväll kanske du har bjudit hem gäster och du vill få vårfint hemma på kort tid.

Så här har du min 5 bästa tips för att få det vårfint, rum för rum!

1 Köket

vår i ditt hem duka kök

Kanske är det så att du har två uppsättningar porslin, eller muggar. Ta fram och börja använda serviserna som går åt det ljusare hållet, kanske den blåvita Ostindiaservisen åker fram som stått i finskåpet en längre tid, eller de blommiga muggarna som inte känts rätt under vintermånaderna. Låt dukarnas färger skvallra om vår och sätt en vacker kvist från trädgården på bordet.

2 Vardagsrummet

Uppdatera soffan några nya textilier (kanske har du dem liggandes i en garderob) Jag brukar tipsa om att ta bort den mörkaste kudden och byta ut den mot en ljusare variant. Byt ut pälspläden mot någon lättare variant. En bukett med sirliga blommor på bordet  i någon pastellfärg eller vitt ger ytterligare vårkänslor.

3 Sovrummet

Låt våren hitta in i sovrummet. Ge en fräsch känsla genom att byta till vita krispiga lakan, och sätt till svalkande toner som grått, blått som låter dina tankar gå till sommar och havet. Eller varför inte pudriga toner från som efterliknar stranden eller vipporna på gräset?

4 Hallen

hanna wessman hall

Har du kanske som jag brukar förespråka ett årstidsbord, eller en liten hylla, byrå i hallen? Låt den förgyllas med årstidens blommor. Varför inte en lite pärlhyacint i en kruka och ett nytt doftljus som välkomnar efter en dag på jobbet eller skolan?

5 Badrummet

badlkan solgult badrum

Slutligen, uppdatera badrummet med nya handdukar som går i ljusa toner, vill du inte ha vita, kanske ett par som här i dammig solgul ton. Skvallra om att sommaren snart är här redan vid morgonens första dusch. En liten vas på handfatets kant med snödroppar eller något annat grönt gör morgonen extra vacker!

Lycka till med vårbestyret och kom ihåg, du behöver inte köpa nytt! Förmodligen har du redan en uppsättning av allt detta hemma, men som kanske legat längst in i garderoben eller skåpet en tid.

Ha nu en fin valborgsmässoafton!

Kram Jannice

Bilder: Angelica Pinterest, Broste, Målerås, EllosHanna Wessman, Pinterest

,

,

 

 

 

 1. sofia skriver:

  Hej från Zurich! Jag får genast vår känsla, härliga bilder! önskar dig en underbar start på veckan! Titta gärna in pa min blogg om du vill ha lite inspiration. Kram //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

 2. Alltid lika inspirerande Jannice! 🙂
  Jag letar lakan till sovrummen och tänkte ljusgråblå i linne… för jag vill även förenkla livet och sluta mangla lakan 😉
  Älskar sovrumsbilden!
  Ska även klä om doterns sänggavel med ett sammetstyg tänkte jag.
  Vi renoverar ju sovrummen nu, dock inte för vår skull utan för att vi ska sälja efter sommaren..
  Vet inte om jag skrivit det, men vårt liv har blivit för komplicerat på landet.
  Dottern bytte skola för ett år sedan och har 3 mil enkel resa till sina kompisar. Det är liksom inte hållbart längre. Livet förändras ju liksom och vi får hänga med på färden 🙂
  Hoppas du hade en härlig födelsedag igår!
  Kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..