ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Comfort

Dags att vi lär oss mer om hur vi tar hand om våra kläder

/

Comfort – inte bara doft utan även klädvård.

I annonssamarbete med Comfort har jag fått möjligheten att lära mig mer om det här med sköljmedel eller textilbalsam som det också kallas. Visste du att det faktiskt är ett sätt att ta hand om sina kläder? Comfort Intense textilbalsam skyddar plagget precis som ett hårbalsam skyddar håret från onödigt slitage. Något som jag också föll för var att tvätten håller sig ren längre, doseringen är mindre, vilket sparar vår miljö.

Jag har alltid använt mig av sköljmedel, men mest för den ljuvliga doften och mjuka känslan efteråt. Finns det något skönare än att omsluta sig med mjuka lakan efter morgonens dusch? Men det är klart jag har funderat på hur bra det är för vår miljö?

I och med detta samarbetet har jag för första gången fått testa Comfort Intense som skiljer sig från vanligt sköljmedel då det är upp till 50% mer vårdande ingredienser per dosering vilket gör att du kommer att uppleva långvarig fräschhet vid tvätt, i garderoben och under användning.

Vi lever i ett samhälle med mycket slit och släng. Då tycker jag alltid det är skönt att komma tillbaka till Feng Shuins tankesätt som handlar om att förvalta och respektera sina saker. Att ta hand om sina tillhörigheter är att ta hand om sig själv. Ett sätt är att ta hand om sina kläder. Tvättar jag mina plagg enligt tvättråden, tillsätter jag sköljmedel, utsätts inte mina kläder för onödigt slitage. Detta gör att kläderna håller både färg och form bättre och jag behöver inte köpa nytt lika ofta, vilket sparar vår miljö.

Sköljmedlet är noggrant testat och vårdar tygets fibrer och motverkar noppor och statisk elektricitet, så det är perfekt till kashmirplagg och fina material som siden.

Vad jag också tycker är toppen är att sköljmedel även är lämpligt för träningskläder och hjälper till att hålla dem fräscha längre. Något jag testat på männens fotbollskläder här hemma med toppenresultat. Hehe…

Du kan alltså använda sköljmedel till alla dina kläder och annan tvätt såsom lakan och handdukar. Sköljmedlet, eller textilbalsam som det också kallas, vårdar fibrerna i dina textilier, på samma sätt som ett hårbalsam skyddar och vårdar ditt hår. Till barnen använder jag sensitive som är en parfymfri variant.

Hur fungerar det då?

Jo, när du använder och tvättar dina kläder utsätts de för slitage. Under tvätten separeras tygets fibrer och de börjar skava mot varandra.

Genom att använda sköljmedel, eller textilbalsam som det också kallas, skyddar du dina kläder mot onödigt slitage. Textilbalsam lägger sig som en skyddande hinna runt textilens fibrer precis som ett hårbalsam skyddar håret. Dessutom hjälper sköljmedlet till att bevara plaggets form, färg, motverka statisk elektricitet och gör det lättare att stryka.

På bilderna nedan syns plagget fibrer när det är tvättat utan respektive med textilbalsam. Här kan du enkelt se den positiva effekten av det.

Den första bilden (från vänster) visar tyg tvättat utan textilbalsam och den andra visar tyg tvättat med textilbalsam.

••••••••••

Mina 5 bästa klädvårdstips:

1) Använd galgar i naturmaterial, det är bäst för dina kläder.
2) Tänk på att hänga dina kläder utefter material, så en grovstickad tröja inte hänger och skaver mot en fin sidenblus.
3) Jag penslar ofta mina knappar med genomskinligt nagellack för att försegla tråden. Superknep!
4) Häng upp dina tvättade skjortor direkt på galgen, och låt dem torka så. Då blir jobbet att stryka dem mycket lättare.
5) Blir du som jag lätt statiskt och dina plagg likaså? Använd Comfort sköljmedel som motverkar statisk elektricitet. Perfekt på plagg som siden och kashmir.

••••••••••

Så ta hand om dig genom att ta hand om dina kläder. En liten skvätt sköljmedel (med eller utan doft beroende på vad som passar dig) gör att tröjan blir extra mjuk mot din hud, att dina kläder håller längre och därmed sparar du på miljön.

Här kan du läsa mer om myter när det gäller klädvård.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.

21
40

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00