Helgens Feng Shui tips

Påslakan. Rensa och lär dig vika dem smart.

Då var det fredag igen och det innebär Helgens Feng Shui tips och idag är något riktigt smart som jag såg på TV4 Nyhetsmorgon och som jag gärna delar med mig av.

Men först ser vi till att göra en rensning bland våra påslakan. Det är ju en otroligt skön känsla att veta att vi inte ägs utav våra prylar utan att vi faktiskt äger dem. Så försök att dra ner antalet till 3 påslakanuppsättningar. Ett som det är bäddat med, ett i tvätten och ett extra för gäster eller när det vankas kräksjuka (haha… småbarnsförälder som man är tar man ju med det här i beräkningarna).

När du rensat klart och gjort dig av med udda trista urtvättade lakan och kanske unnat dig en ny uppsättning, torka ur linneförrådet och vik dem så här. För här har du tipset du inte kan var utan.

Vik påslakan och underlakan som vanligt, lägg dem på varandra och sedan stoppa in dem i örngottet. Perfekt, då har du det färdiga kitet. Hur smart? Då behöver man inte rota runt och leta stora eller små underlakan eller passande örngott, allt är redan matchat och klart.

Inte nog med att du sparar tid. Högarna ger en bra överblick i linneskåpet på vad du har, allra helst om man har som vi, en 180 säng med dubbellakan, Charlie som har enkellakan och Celine, barnlakan. Ja det här var bland det smartaste tips jag sett på länge, så nu kör vi det här hemma.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem, Pinterest, Pinterest

.

.

 

 1. Hej
  Jättebra tips, så gör jag också i mitt linneskåp (du tipsade om det för något år sedan också). Vi har dock ännu fler underlakansbredder, 90, 120, 160 och 180. Jag har skrivit bredderna på påsklämmor. När jag viker lakanen sätter jag på rätt klämma.
  Tack för en fin och mysig blogg!

 2. Petra skriver:

  Vilket smart tips med lakanen!! Ska testa 🙂
  Och så snyggt sovrum…
  Jag har målat en fondvägg igår i vardagsrummet med din Simplicity Greige, supernöjd <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..