Mina bästa förvaringstips för garage, uthus och förråd

Förvaringstips till förråd, garage och uthus.

Söndag och tyvärr ingen podd! Magsjuka satte käppar i hjulet för inspelning veckan innan vi skulle åka på semester, så det blev inget förinspelat. Men idag bjuder jag er istället på mina bästa förvaringstips när det kommer till förråd, garage och uthus här på bloggen.

Förvaringslist på väggarna

Att jobba med en förvaringslist på väggarna (2 ovanstådende bilder) gör att du sparar en massa plats, det blir lätt att få tag på det du behöver, lätt att hänga upp, vilket gör att du utan problem håller god ordning. Plus att du nyttjar väggytan maximalt.

Väggfast cykelställ

I cykelbutiker har de denna anordning av väggfasta cykelställ, vilket får upp cyklarna och gör att man kan maximera förvaringen på liten yta. Bara haka av och på. Enkelt.

Lätt tillgängliga

Precis innanför dörren har vi några lådor med prylar vi ofta använder. Trädgårdshandskar, sekatör, cykelpump, bilpolering etc. Lätt att bara ta med lådan ut och rensa ogräs. Inget letande utan, pang, överblommade rosor är ett minne blått.

Märk den dolda förvaringen

Vi köpte våra förvaringslådor på Jysk. Jag valde dolda för att skapa ett lugnare intryck.

Alltid att föredra. Istället valde vi att märka lådorna med dess innehåll, med penna från Granit, som är lätt att sudda ut om man vill ändra innehållet i lådan.

Häng upp vattenslangar och elsladdar

Enkelt och världens bästa förvaring. En krok och en kedja och du får upp vattenslangen och förlängningssladden på väggen.

Förvara barnens leksaker i en dynbox

Självklart har vi en dynbox ute om sommaren så att det enkelt går att få fram dynorna när solen sticker till. Men i vårt förråd har vi köpt en till där vi förvarar barnens bollar, kubbspel, strandtennis, hinkar, spadar.. osv. Enkelt för barnen att själva lägga i och ta upp, och framförallt enkelt att hålla sakerna borta från trädgården när de inte används!

Med dessa tips och lite lagom mallig över vårt fina förråd som vi faktiskt är samma goda ordning som när det blev klart för två år sedan, önskar jag er en härlig söndag! Och kanske inspirera inlägget er till att ta tag i smarta förvaringslösningar i förrådet?

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity