8 saker som skapar lycka – forskning möter Feng Shui

8 saker som skapar lycka – forskning möter Feng Shui

8 saker som skapar lycka – forskning möter Feng Shui

simplicity sovrum sturen and folke bedlinen

Hemma igen efter en underbar resa med familjen. Gott det där att komma iväg redan i maj, det gör liksom sommaren lite längre och man får dosen av sol i ett tidigt skede.

Som den österländska läran Feng Shui alltid förespråkat finns det saker som skapar extra energi till ett hem. Nu finns det även forskningsresultat som säger detsamma!

8 saker i ditt hem som alla påverkar ditt välmående och lycka. 

1. Böcker
En härlig boksamling gör livet berikat, inger lugn och chans till avkoppling.

boktips simplicity

2. Doftljus
Ljuset i sig gör att vi lättare kopplar av och doften väcker minnen och känslor.

3. Färska blommor
Som jag sagt tidigare. Inget ger sådana energier till ett rum som en bukett med blommor. Så här års, frossa! De är gratis i naturen…

4. Fotovägg
Bilder på nära och kära omkring dig påminner dig om ett rikt liv med fina människor runt omkring dig. En bra plats för fotovägg är exempelvis i hallen.

5. Ljust och luftigt
Att ta hand om det naturliga ljuset gör oss gott ända in i själen. Se till att ta hand om ljuset på bästa sätt. Behöver du ljus i ett rum, välj skira gardiner. Har du för mycket ljus som gör det kalt och kallt, jobba med textiler på väggar och golv.
6. Gult och grönt
Dessa färger gör dig positiv och glad. Den gröna färgen gör det också lättare att koppla av. Tänk på att den gula färgen vibrerar på hög frekvens och därmed har lättare för att stressa oss (så undvik den i rum där du vill koppla av), men glad och positiv gör den oss.

7. Djur
Att ha ett husdjur att ge kärlek och få kärlek av skapar skön känsla i ett hus. Det tillhör eldelementet och skapar en värme som är svår att ersätta.

8. Ordning och reda
Att ha ordning omkring sig kan minska stress upp till 25%. Därför är det av stor vikt att ta tag i sin förvaring där hemma. Rensa ut och omge dig bara med saker du tycker om. Lufta upp och skapa överblick. Och har du möjlighet, använd dig av så mycket dold förvaring som möjligt.

Det var några tips där forskning, Feng Shui och det sunda förnuftet möter varandra!

Nu lite mejl att ta tag i!

Kram på er,
Jannice

Tipstack: Metro Mode

.

.

 1. Tack för fina tips, både nu och tidigare fredagar! Har dessa punkter hemma, ja kanske inte alltid åttan förstås… även om jag mår så mycket bättre när det är ordning omkring mig! Angående sexan, så har jag gul tapet i hallen, men vill ta bort den. Kanske bra med någon annan färg som inte stressar en när man kommer hem… 😉

  Repetition gillar vi!

  Må gott och trevlig midsommar!
  Gunilla

 2. Läser din blogg sedan något år och tycker mycket om den. Alltid intressant med inlägg om Feng Shui, och idag ser jag till min glädje att mitt hem stämmer med alla de 8 punkterna! Jag har inrett på egen hand, innan jag började läsa bloggar och inredningstidningar, så jag känner mig väldigt nöjd med mig själv just nu. Det ska bli intressant att följa Feng Shui-skolan! Varma hälsningar från Stella i Italien

 3. Tack tack för tipsen. Jättebra!

  Vet du, jag älskar att läsa din blogg. Du känns så varm, ödmjuk och vänlig och har en mild framtoning. Det passar mig! Du kan så mycket och jag älskar att du delar med dig av dina kunskaper. Jag lär mig alltid något nytt av dig.
  Så, att repetera blir toppen! Jag behöver friska upp minnet!

  Hoppas att du får en fantastiskt härlig midsommar.

  Kramar i lass

  Irene Börjesson, Karlskrona

  1. Men snälla kära du så vackra ord. Tack gulliga.. det värmer så mkt att höra. Stor kram till dig. Jannice

 4. Hei og takk for masse fiiiin inspirasjon her på bloggen din! Men du, jeg ble så begeistret for kleshengeren på det siste bildet i denne artikkelen og lurer på hvor den kommer fra og hvor den kan være mulig å anskaffes??

 5. Välkomna hem🌞 Här är det underbart väder!!! Sim alltid förgyller din blogg mycket och man längtar tills nästa inlägg❤ Superbra tips och råd, bara att ta för sig och njuta av sitt hem i lugn och ro👌 Kram och njut av dagen.
  /Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..