ANNONS

Helgens Feng Shui tips

/

Kontor och arbetsplats.

 

Vi vårstädar våra hem, så varför inte vårstäda på ditt kontor eller arbetsplats också? Så helgens, dagens (!) eller måndagens Feng Shui tips får bli –  Städa upp på din arbetsplats!

Gör så mycket du har möjlighet till och som du själv kan påverka! Organisera, rensa mejl (helst ska det vara 20 mejl i inkorgen, resten ska vara ”mappade”), sätt in lösa papper i pärmar och gör det till din trevliga plats som underlättar för att utföra dina arbetsuppgifter. Det gör så mycket! Du får en bättre överblick, finner ro och det blir så mycket roligare att komma till jobbet varje dag.

Forskning visar att vi kan minska stress och oro med upp till 20% genom att omge oss med god ordning, samt att vi mår väl över att känna att vi har kontroll över situationen och det i sin tur ger oss en känsla av lugn.

För dig som inte har ett jobb! Gör en trevlig plats för ett hemmakontor där du i lugn och ro kan söka arbete, studera eller fundera på framtida kreativa planer, drömmar och mål.

Så rensa i röran på ditt skrivbord denna fredag eller starta måndagen nästa vecka. Ta med en vårkvist av grönt från trädgården, ett ljus eller något annat som skapar välbefinnande för dig. OBS, här är finns det en gräns för vad man kan ta med sig hemifrån. En arbetsplats är en arbetsplats och bör inte se ut som ett hem. Inte hundra kort på barnen, likaväl som det heller inte bör finnas arbetsplatser (lyssna alla män där ute)med halsdukar från diverse fotbolls och hockeylag man håller på! Haha…

Visste du det här om kontor och Feng Shui?

• Se till att skrivbordet är tillräckligt stort för det arbete som skall utföras.
• Det kan skapa frustation och stress om skrivbordet är för litet.
• Ett för litet skrivbord begränsar möjligheter.
• Undvik vassa hörn på skrivbord.
• Undvik blanka ytor – exempelvis glas eller blankt material som ger mindre ro.
• Trä är  bästa materialet i skrivbordet – naturligt, träelement eller jord.
• Placera skrivbordet i kraftposition i rummet, med stöd i ryggen och på sidorna och med uppsikt över rummets fönster och dörrar.
• Ofta placerar vi vårt skrivbord så vi tittar rakt in i en vägg, undvik detta då det sällan är inspirerande och framförallt missar du själva kraftpositionstänket.
• I landskap – försök att hitta kraftposition för så många som möjligt.
• Omge dig med grönska, studier visar att man har mindre sjukfrånvaro på arbetsplatser med mycket växter.

Visste du att kreativiteten och effektiviteten ökar vid ett vitt skrivbord. Ett träfärgat skrivbord ger långsammare energier och kan hindra dig i att vara kreativ, så vad behöver du?

5 steg till harmonisk arbetsplats!

• RENSA. Om skrivbordet är överöst av gamla anteckningar, gula postit-lappar och koppar med intorkat kaffe – rensa. En stökig miljö är stressande och suger energi.
• En fruktskål är ett enkelt sätt att balansera miljön. Röda äpplen ökar kreativiteten, men för mycket rött riskerar att göra dig otålig och överambitiös.
• Skaffa växter. Det är bra att ha en uppåtsträvande växt – det gör dig lika kraftfull. Silverkalla, murgröna, bambu, krysantemum och gerbera är särskilt bra. Och tar även bort farlig strålning från elektroniska prylar. Se nasas hemsida där du kan läsa mer om växter och deras egenskaper.
• Välj en enhetlig färg på pärmar och förvaringssystem ger ett lugnt och organiserat intryck.
• Placera skrivbordet i kraftpostion för bästa förutsättningarna vid förhandling, samtal och för dig som person. Vi mår bättre när vi har uppsikt över rummet, fönster och dörrar.

Önskar er en trevlig helg! Och på tal om den där ”flawless” Mary ovan… Den här bilden tog Therese Romell på mig för 3 år sedan på mitt förra kontor. Vi var ju bara tvungna att med glimten i ögat göra en likadan. Lite skillnad bara på utsikten för henne och för mig kan jag lova. Innegården på slottet eller Landskronavägen… Jaja, det är inte så noga

Och jaaa mattan är för liten på bilden men det kom en till en vecka senare och breddade platsen.

Kram på er,

Jannice

Bilder: 1, BMSOLO. Kronprinsesse Mary fotograferet på Amalienborg. 2, 3 Jannice Wistrand. 4, Therese Romell.

 ,

,

14
64

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00