Helgens Feng Shui tips – trädgård

Städsegröna växter

Denna helgen är det dags att klippa städsegröna växter. Alltså de växter som är gröna året om. Så som buxbom, murgröna, benved, bambu m.m. Självklart skiljer det lite mellan norr och söder, men i mellersta och södra Sverige är det dags!

Våga ta i är tipset från min trädgårdsarkitekt Karin! Bestäm höjder, forma och klipp! Växterna blir grövre och starkare. Om man inte tycker det ser slarvigt ut, är tipset att låta klippet ligga kvar i landet! Det ger näring åt jorden och växten. Speciellt bambu”skröfset”, finklipp det och strimla ner vid växtens fötter, perfekt då det innehåller mycket kisel som är svårt att tillföra och finnas i naturen av sig själv. Plus att du sparar ju en massa tid!

Bakom bambun och äppelträdet (bort till höger), har vi gömt våra soptunnor. Ett av de bästa knepen med vår trädgård. Lätt att kasta från trädgårdssidan och lätt för sopåkarna att hämta skräpet från gatsidan, bara öppna grinden.

Klätterställningarna har vi gjort själva av armeringsjärn. På den i bild växer en klematis och vid sidan om den till vänster (syns liiite) har vi en klätterros.

Ja gräset ser för anskrämligt ut. Men har man en fotbollsälskande son med kompisar som gärna vill spela 24 timmar om dygnet, då låter man dem spela. Så är det. Det kommer komma tider då jag sitter och önskar han var hemma och spelade boll i trädgården. Däremot ser jag att måla barnens bord ligger högt upp på prioriteringslistan, samt hitta några solstolar som ska stå där bordet är placerat nu. Tips på snygga som passar de nya utemöblerna?

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här skiner solen, och inte en regndroppe i sikte den kommande veckan. Inte klokt ju! Det är ju inte att man undrar hur juni ska bli?! Men nu är vi positiva. Heja sommarvädret!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

 

,

,

 

LOADING..